Pääkirjoitus: Imatrankoski otti askeleen länteen

Einonkatu Imatrankosken keskustassa on avattu puolentoista vuoden jälkeen.
Uuden liikerakennuksen viimeistelytyöt jatkuvat, mutta Imatrankosken keskeisimpiin kuuluva liikenneväylä on jälkeen käytössä. Voi vain sanoa, että hyvä näin.
Rakennusaika teki näkyväksi sen, kuinka laaja vaikutus yhden kadunvälin sulkemisella on näinkin pienessä liikenneympäristössä. Satojen metrien kierto voi tuntua satunnaisesti alueella liikkuvasta pieneltä asialta, mutta päivittäin asioivalle tilanne on ollut toinen.
Kun uusi liike- ja asuinrakennus joidenkin viikkojen kuluttua valmistuu, Imatrankosken ydinkeskusta siirtyy useilla kymmenillä metreillä länteen alueella, joka rajoittuu etäisimmältä laidaltaan Tietotaloon ja Eksoten palveluihin ja toiselta laidalta Einonkadun varteen ja Koskentorille.
Yhden aukion eri laidoilla on tarjolla terveydenhoitoa, teatteria, seurakunnan toimintaa, päivittäistavarakauppa ja pankkipalveluja sekä verrattain hyvin paikoitustilaa.
Kävelykatu Koskenparrasta on totuttu pitämään Imatrankosken ydinkeskustana. Tätä se varmasti onkin ravintolapalvelujen etsijälle ja matkailijalle ja heille etenkin kesäaikana. Toinen puoli asiassa on se, että kävelykadulle sijoittuneet palvelut ovat sellaisia, että niitä ilman tavallista arkea elävä tulee toimeen pitkiäkin aikoja.

Hannu Ojala
hannu.ojala@uutisvuoksi.fi


Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset