Pääkirjoitus: Virran puisto kaipaa paikallista virtaa

Turo Ulvinen

Ysärifestarit järjestettiin Imatralla viimeisen kerran vuonna 2017. Tämä kuva on kesäkuulta 2015.
Ysärifestarit järjestettiin Imatralla viimeisen kerran vuonna 2017. Tämä kuva on kesäkuulta 2015.

Kulttuuritalo Virran puistolla on nyt takana jo toinen hiljaiselon kesä. Vielä vuonna 2017 festariyleisöä vetänyt alue oli tänä suvena alavireinen näky. Siellä heilui vain pitkä heinä.

Imatra ja Virran puisto ei Imatra base campin toimitusjohtajan Jukka Aallikon mukaan houkuttele ulkopuolisia tapahtumajärjestäjiä, sillä talousalueemme on pieni.

Viimeisenä festarikesänä järjestetty Eastway liven Imatran yöt -tapahtuma ylsi vielä tavoitteisiinsa päin vastoin kuin Ladybug productionsin Go 90´s sekä Pitstop party -tapahtumat.

Imatra base camp totesi toukokuussa 2018 ryhtyvänsä ”entistä proaktiivisemmaksi”, jotta Virran puistoon saataisiin yleisötapahtumia. Ponnistelut eivät näytä — ainakaan vielä — tuottaneen tulosta.

Viime vuonna nurmikenttää hyödynsivät lähinnä kulttuuritalo Virrassa evakossa olleet Linnalan koululaiset, nyt eivät enää hekään.

Vaikka festareja puistoon haikaillaan, eivät ne ole ainoa autuaaksi tekevä asia. Puistoa voisivat aktiivisesti käyttää omiin tapahtumiinsa niin kaupunki kuin muut paikalliset toimijat.

Paikka Vuoksen varrella on hieno ja fasiliteetit kunnossa. Puistoon vedetyt sähkö- sekä vesi- ja viemäriliittymät ovat nyt paikallaan tyhjän panttina.

Nyt siis rummuttamaan puistoaluetta paikallisille toimijoille.

Festivaalijärjestäjiltä perittiin puistosta aikanaan 200 euron päivävuokraa festivaalipäiviltä ja 100 euroa pystytys- ja purkupäiviltä. Hinta ei liene ylivoimainen paikallisillekaan.

Lappeenrannassa Etelä-Karjalan osuuskauppa järjesti kolmena vuotena Lappeefest-tapahtuman. Ensi vuonna tapahtumaa ei siellä järjestetä.

Imatran ajojen yhteydessä olisi nyt otollinen paikka järjestää vaikka oma Imatrafest. Voisiko sellainen syntyä paikallisin voimin?

Minna Mäkinen

minna.makinen@uutisvuoksi.fi

Luetuimmat

Kommentoidut