Pääkirjoitus: Joutsenon koululaiset saattavat heittää naapureille pelastusrenkaan — Tuska Tietäjäntalosta helpottaa pariksi vuodeksi

Mari Pajari

Saimaan ammattikorkeakoulu siirtää Imatran kampuksen toiminnat Lappeenrantaan syksyllä 2019.

Saimaan ammattikorkeakoulun lähtö Imatralta jättää tyhjää tilaa paitsi kaupungin kulttuurielämään myös kiinteistöpuolelle. Hotelli- ja ravintola-alan sekä kuvataiteiden opetuksen siirtyminen Lappeenrannan Skinnarilaan syksyllä 2019 uhkaa autioittaa Mansikkalassa olevat koulutustilat.

Ammattikorkeakoulutuksen anastajaksi moitittu Lappeenranta tarjosikin keskiviikkona lohtua Imatran murheeseen. Joutsenossa kouluremontin vuoksi evakkoon joutuvat nuoret saatetaan kuljettaa kahtena lukuvuonna väistötiloihin Imatralle, juuri tyhjilleen jäävään Tietäjäntaloon.

Tietäjäntalon kiinteistön vuotuiset kulut ovat yli puoli miljoonaa euroa.

Idealle on helppo löytää useampikin pohjustaja. Imatralaiset ovat kärttäneet sekä ammattikorkeakoululta että Lappeenrannalta hyvitystä ammattikorkeakoulun lähdölle. Tämä saattoi laskea muiden tilavaihtoehtojen houkuttelevuutta, vaikka myös Skinnarilan yliopistolla on huokailtu tyhjiä neliöitä. Toisaalta Joutsenon koulun apulaisrehtorina toimii Imatran hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Anu Urpalainen (kok.), joka tuskin hangoittelee ajatusta vastaan.

Peistä tilojen tulevaisuudesta on jo taitettu ja ammattikorkeakoulu on tehnyt alusta alkaen selväksi, että sille sopisi kiinteistön omistajanvaihdos. Uutta omistajaa on vaikea tähyillä muualta kuin Imatran kaupungintalolta. Kaupunki on kuitenkin pyrkinyt jo pitkään eroon turhista tiloista, ja myllää paraikaa mullokselle vanhoja koulurakennuksia. Muuttuko kiinteistö houkuttelevammaksi, kun kyytipoikana on kahden vuoden vuokralainen, jää nähtäväksi.

Mari Pajari

mari.pajari@uutisvuoksi.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset