Pääkirjoitus: Uimahallin paikka on Vuoksen rannalla

Kai Skyttä

Pääkirjoitus: Uimahallin paikka on Vuoksen rannalla

Mansikkalassa Vuoksen rannassa kylki kyljessä sijaitsevat Imatran uimahalli ja urheilutalo ovat mittavan peruskorjauksen tarpeessa.
Asiantuntijat selvittävät parhaillaan, kuinka suuri korjaustarve on.
Keskusteluun on jo heitetty mahdollisuus vanhan purkamisesta sekä uusien ja ehompien hallien rakentamisesta, mihinkäpä muualle kuin Ukonniemeen.
Imatra kehittää Ukonniemestä ansiokkaasti liikunta-aluetta, jolla on merkittävä rooli myös kaupungin markkinoinnissa ja liikuntamatkailussa.
Kaikkia kaupunkilaisten liikuntapalveluja ei ole kuitenkaan järkevää hajasijoittaa puolenkymmenen kilometrin päähän kaupungin keskustasta.
Uimahalli on ennen kaikkea kuntoliikuntapaikka kaikenikäisille. Esimerkiksi vesijumpparyhmien merkitys hallin käyttäjissä kasvaa koko ajan.
Uimahallin käyttäjien suuri enemmistö ei tarvitse mitään 50 metrin rataa kilpauintiin, vaan helposti saavutettavan matalan kynnyksen liikuntapaikan. Sekään ei haittaa, että nykyisestä hallista on mahdollisuus pulahtaa avantoon Vuoksen vesiin.
Urheilutalollekin on jo katsottu tonttia Ukonniemestä, jostain kaupungin hankkiman Ukonniemi-areenan läheltä.
Mitään ei tietysti synny, jos ei ole visioita. Ukonniemen suunnitelmista ovat ilmaan jääneet maakunta-areena, jääpallohalli ja Rauhan suuntaan rakennettava hiihtoputki.
Uimahallin ja urheilutalon peruskorjaaminen nykyisellä paikallaan palvelisi ennen kaikkea Imatran kaupunkirakenteen tiivistämistä, joka jossain vaiheessa oli hyvin tärkeä tavoite kaupungin strategiassa.
Varmasti peruskorjatut hallit palvelisivat myös tien toiselle puolelle nousevaa uutta Mansikkalan koulukeskusta.

Jarmo Hämäläinen


Imatran uimahalli on rakennettu 1966 ja urheilutalo 1980-luvun alussa.