Pääkirjoitus: Pitkään odotettu kiinteistökauppa Mansikkalassa on hyvä signaali Imatralle

Anu Pakarinen

Etelä-Karjalan osuuskauppa myi Imatran vanhan Prisman kiinteistöä pitkään.
Etelä-Karjalan osuuskauppa myi Imatran vanhan Prisman kiinteistöä pitkään.

Imatran vanha Prisma sai tällä viikolla uuden omistajan. Kaakkois-Suomen liiketilat -osakeyhtiö osti rakennuksen Etelä-Karjalan osuuskaupalta (Eekoo) 545 000 euron hintaan (UV 16.5./17.5.).

Näkyvällä paikalla Kuutostien kupeessa oleva rakennus ehti olla tyhjillään syyskuusta 2015 ja koki ainakin ulkoisesti kovia ilkivallantekijöiden käsittelyssä.

Eekoo ehti löytää yhden ostajan kiinteistölle jo vuosi sitten, jolloin se sopi rakennuksen myynnistä virolaisen Gaido Kentemin omistamalle Nordpoint groupille. Tuolloin kauppahinnaksi sovittiin 700 000 euroa. Summa oli yli miljoona euroa pienempi kuin alunperin pyydetty.

Kauppoja Nordpointin kanssa ei kuitenkaan saatu vietyä maaliin asti, sillä yritys ei pystynyt täyttämään kaupalle asetettuja ehtoja. Kauppojen pitkittymiseen tuskastunut Eekoo ehti jo pohtia vakavasti koko rakennuksen purkamista.

Uuden ostajan löytyminen tarpeettomalle kiinteistölle lienee ollut iso helpotus Eekoolle, vaikka se joutui tinkimään alkuperäisestä myyntihinnasta merkittävästi.

Kauppa on hyvä uutinen Eekoon lisäksi Imatralle. Se on merkki siitä, että vielä on uskoa liiketoiminnan mahdollisuuksiin tässä kaupungissa. Keskeisellä paikalla Mansikkalassa oleva kiinteistö ei saanutkaan kylkeensä purkupalloa niin kuin moni muu rakennus Imatralla, vaan kiinteistö herää lähikuukausina uuteen eloon. Tuore omistaja aloittaa rakennuksen remontoinnin. Ensimmäisenä häviävät julkisivua rumentavat graffitit.

Tiloihin ei ole tulossa vain yhtä toimijaa. Alkuvaiheessa sinne sijoittuu ainakin Kaakkois-Suomen liiketilojen toisen omistajan, vuokrauspalvelu Hyypiän autonvuokraustoimintaa sekä pienvarastoja.

Aika näyttää, nähdäänkö rakennuksen katolla esimerkiksi toimitiloja Imatralta jo viime vuodesta lähtien etsiskelleen Motonetin mainoskyltti.

Muutkin tämänkaltaiset uutiset ovat Imatralle enemmän kuin tervetulleita.

Minna Mäkinen

minna.makinen@uutisvuoksi.fi

Luetuimmat