Juhlavuodesta puhtia uuteen

Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlaa vietetään koko alkaneen vuoden aikana. Etelä-Karjalassa lähtölaukaus tapahtumien sarjalle koettiin Imatran kaupungintalolla loppiaisena, kun maakunnan väkeä kokoontui satamäärin maakuntaliiton vastaanotolle hyvin juhlavissa merkeissä.

Suomi on juhlansa ansainnut. Kaupungintalon talvipuutarhaan poikkeuksellisen vierailun Valtionhotellista tehnyt itsenäisyyden ketju symboloi vaikuttavasti sitä, etteivät ympärillämme olevat puitteet synny tyhjästä. Imatran reserviläisten pitkän perinteen aikaansaamaan ketjuun taotaan joka vuosi uusi rengas. Samalla tavalla jokainen vuosi muodostaa oman palansa Suomen historiaan. Matkassa voi olla muhkuroita ja epätasaisuuksia, mutta sen verran yhtenäiseksi se on saatava, että seuraava vuosi pystyy jatkamaan perinnettä.

Suomi 100 -juhlavuoden teemana on Yhdessä.

Yhtenäisyyden takuuna on riittävä ymmärrys yhteisestä suunnasta. On uskallettava katsoa omia varpaita pidemmälle ja ottaa tarvittavia askeleita. Juhlapuheessaan ruokolahtelainen ministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) muistutti maakunnan edelläkävijyydestä sekä sosiaali- ja terveystoimessa että koulutusalalla. Eksoten synnyttäminen yhdessä yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhdistymisen kanssa ovat aitoja innovaatioita, joiden kehittymistä soisi valtionkin ennen kaikkea edistävän.

Helppoa uuden tekeminen ei ole täälläkään ollut. Toivotaan Suomen juhlavuoden paikallisine tapahtumineen kokoavan yhteen sekä ihmisiä että mieliä. Lähentymisen ja ajatusten vaihdon kautta voidaan saada jälleen ituja uusille ylpeilyn aiheille.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.