Suvivirressä on nyt säröjä

AOP

Suvivirressä on nyt säröjä

Kouluvuoden päättävät juhlallisuudet nostavat tunteita pintaan. On yhden aikakauden loppu, mikä tekee mielialoista haikeuden ja riemun sekamelskaa. Tänä vuonna Imatran perusasteen kevätjuhlissa pakkaa sekoittavat entisestään tulevaisuuden muutokset. Palveluverkkouudistuksen seurauksena suvivirren sävelet tyhjentävät lähivuosina monta koulutaloa. Viimeisimpänä koulumaailmaa ravisteltiin rehtorivalinnoilla, kun uusien koulukeskusten johtoon nostettiin osin tuoreita nimiä.

Johtajavalinnoille tyypilliseen tapaan keskustelua on sittemmin riittänyt. Imatran koulutoimi koki melkoisen kohun viime syksynä, kun palvelupäällikkö Ulla Laine lähti talosta ovet paukkuen. Laine näki tilanteen kriisiytyneen hänen ei-toivottujen mielipiteidensä vuoksi. Nyt rehtorivalinnassa sivuraiteelle joutuneet epäilevät samankaltaisia syitä kohtaloonsa. Hyvinvointijohtaja Hanna-Kaisa Ellonen on lyönyt pöytään perusteluja uudenlaisista tehtävistä ja niiden vaatimuksista, mutta ne eivät vakuuta OAJ:ta, joka aikoo katsoa valintaprosessin pohjamutia myöten. Kapinamieli kytee myös tuttuja rehtoreita tukevissa vanhemmissa.

Kaiut menneisyydestä kertovat karulla tavalla, että syksyn traumat ovat yhä selvittämättä. Juopa valitsijoiden, valitsematta jääneiden ja eri osapuolien tukijoukkojen välillä on niin syvä, että kaupungin on yhdessä opettajakunnan kanssa nopeasti etsittävä keinot sen ylittämiseen. Koulu-uudistuksen maaliin vieminen onnistuu vain, jos kaikki katsovat samaan suuntaan.

Mari Pajari

mari.pajari@uutisvuoksi.fi

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.