Pääkirjoitus: Honkaharjun sairaalalle uutta toivoa

Minna Mäkinen

Pääkirjoitus: Honkaharjun sairaalalle uutta toivoa

Imatralla on totuttu viime vuosina kuulemaan uutisia siitä, kuinka palvelut karkaavat kaupungista. Keskittäminen on vienyt asukkaita ja työpaikkoja maakuntakeskus Lappeenrannan suuntaan.

Etelä-Karjalan sosiaali-ja terveyspiirin valtuuston linjaus siitä, että terveyskeskuksen vuodeosasto jää Imatralle, on monella tavoin hyvä uutinen Imatran seudulle.

Se antaa toivoa siitä, että Honkaharjun sairaalaa ei oltaisikaan ajamassa alas, kuten on jo pitkään maalailtu. Sairaalan tyhjeneminen olisi Imatralle iso isku ja Vuoksenniskalle isku olisi murskaava.

Toiminnan jatkuminen Honkaharjussa pitää Imatralla työpaikkoja ja se palvelee myös maakunnan pohjoisia kuntia. Kaiken keskittäminen Lappeenrantaan keskussairaalaan venyttää asiointi- ja vierailumatkat maakunnan pohjoispäästä kohtuuttomiksi.

Eksoten valtuuston rautjärveläinen puheenjohtaja Taina Lonka puhuu varovaisin sanakääntein siitä, että Imatralle on mahdollisesti jäämässä joitakin vuodeosastopaikkoja.

Imatran kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Ilkka Nokelainen näkee asian optimistisemmin. Demareiden mielestä Honkaharjun sairaala saa päätöksestä sen verran hyvää myötätuulta, että se olisi sopiva paikka Imatralle tulevalle Eksoten sote-keskukselle.

Eksotessa Honkaharjun alasajolla on laskettu saatavan miljoonan euron vuosisäästöt vuokrakustannuksissa. Nyt laskelmat menevät uusiksi.

Ryhtyykö Eksote rakentamaan uutta sote-keskusta Imatrankoskelle vai aloittaako se neuvottelut Honkaharjun tarvitsemasta remontista sairaalan omistavan Attendon kanssa?

Päätöksen tekee tietysti Eksote eli Imatra yhdessä Etelä-Karjalan muiden kuntien kanssa.

Jarmo Hämäläinen

jarmo.hamalainen@uutisvuoksi.fi

Luetuimmat

Uusimmat uutiset