Pääkirjoitus: Juhlat jatkuvat Imatralla — Sinivalkoisen rekvisiitan voi kohta päivittää kolmen salaman sävyihin

Anu Pakarinen

Pääkirjoitus: Juhlat jatkuvat Imatralla — Sinivalkoisen rekvisiitan voi kohta päivittää kolmen salaman sävyihin

Suomen satavuotisuutta siivittänyt juhlavuosi on saatu päätökseen. Valtakunnallisten ja paikallisten tapahtumien kirjo kiihtyi joulukuun lähestyessä melkoisiin mittoihin, eikä Suomi 100 -leimalta todennäköisesti välttynyt syrjäisinkään piilopirtti. Jäyhän suomalaisuuden perinteitä kunnioittaen suuremmilta ylilyönneiltä kuitenkin vältyttiin. Ja vaikka joku tuntisikin pientä morkkista koviksi nousseista kierroksista, juhlija ei ole yksin. Aika moni löysi itsestään yllättävän isänmaallisen ihmisen. Suomen syntymäpäivä kosketti koko kansaa vauvasta vaariin.

Imatralla juhlahumusta ei pitkään ehditä vetää henkeä, kun edessä häämöttää jo uusi koitos. Imatran kaupunki täyttää ensi vuonna 70 vuotta. Vaikka takana on tapahtumantäyteinen Suomi 100 -vuosi, ei paikallista merkkipaalua aiota ohittaa palautellen. Kaupunki avaa jo lähipäivinä tulevan vuoden kalenteriaan, jossa toimintaa on lupailtu olevan kattavasti. Imatralaiset voivat siis jo valmistautua vaihtamaan sinivalkoiset rekvisiitat kolmen salaman sävyihin.

Imatran kauppala perustettiin vuonna 1948. Kaupungiksi Imatra muuttui vuonna 1971.

Massiivisia ilotulituksia ja koristeltuja koskinäytöksiä katseleva voi miettiä, käytetäänkö julkisia rahoja juhlajärjestelyissä oikeaan kohteeseen. Tapahtumissa mukana olleet tuntuvat kuitenkin olevan kohtuullisen yhtä mieltä siitä, että kansan on oikeus saada myös sirkushuvinsa. Itsenäisyyspäivänä elettiin kaupungissa hienoja hetkiä. Parhaimmillaan mittakaavaltaan tolkulliset ja kotoiset juhlat ovat asukkaille tärkeitä yhdistäviä tekijöitä.

Mari Pajari
mari.pajari@uutisvuoksi.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset