Ylisuuret odotukset on unohdettava

Tenho Tiilikainen

Imatran Pallo-Veikkojen paluu pesäpallon miesten ylimmälle sarjatasolle Superpesikseen on imatralaisittain upea asia. Superpesiksen kotiottelut Ukonniemen stadionilla tuovat maittavan lisän Imatran kesän kattaukseen.

IPV ja Ketterä ovat ne kaksi seuraa, joista Imatra urheilukaupunkina laajemmalti tunnetaan. Menestyksen osalta IPV on omassa luokassaan.

Sarjapaikan säilyttäminen riittää hyvin ensimmäisen vuoden vähimmäistavoitteeksi.

Paluu Superpesikseen ei automaattisesti tarkoita IPV:n paluuta suoraan huipulle, kamppailua mitaleista. Sarjapaikan säilyttäminen riittää hyvin ensimmäisen vuoden vähimmäistavoitteeksi. Jos tulee enemmän, niin hyvä.

Linnalassa IPV:n menestysvuosien aikana 1980–1900 -lukujen taitteessa oli säännöllisesti vähintään 2 000 katsojaa. Määrä, josta tänä päivänä nähdään useassa Superpesiksen seurassa, myös IPV.ssä, lähinnä unta.

Viime vuonna IPV:n pelatessa Ykköspesistä pyörivät katsojaluvut Ukonniemessä tavanomaisissa otteluissa tuhannen korvilla, vähän sen alle. IPV:llä on Imatralla ja maakunnassa pesäpallon ystävien uskollinen joukko. Superpesis ja nimekkäät vastustajat kasvattavat tuota perusjoukkoa varmasti.

SaiPa on ollut jo vuosien ajan talvilajien yhteinen maakuntajoukkue, IPV:llä on kesän osalta mahdollisuus samaan.

Olosuhteet ovat kunnossa, joukkue on hyvin harjoitellut ja riittävän tasokas. Pesäpallon perinteet vaativat, että imatralaiset ottavat IPV:n omakseen ja tekevät Ukonniemestä pesisväen oman olohuoneen, jossa vieraiden on vaikea menestyä.

Tenho Tiilikainen

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.