Johtajavalinta repi valtuuston kahtia

Hannu Ojala

Päätös syntyi, mutta haavoja nuollaan vielä pitkään. Imatran kaupunginvaltuusto valitsi eilen kaupungin uudeksi johtajaksi haminalaisen Rami Hasun historiallisella tavalla. Vielä kertaakaan Imatralla ei ole johtajavalinnan vuoksi jouduttu äänestämään. Nyt äänestettiin ja valtuusto repesi valinnassa kahtia tiukimmalla mahdollisella tavalla. Samalla päättyi aina kauppalan perustamisesta lähtien jatkunut perinne sosiaalidemokraattisesta kaupunginjohtajasta. Hasu kävelee kaupungintalon isännäksi kokoomuksen puoluekirja taskussaan.

Peli meni lopulta rumaksi, se myönnettiin usean eri puolueen riveistä. Valintaprosessia käytiin valtuutettujen puheenvuoroissa vuolaasti läpi ja erityisen ärhäkästi taustoja valaisivat porvariryhmään liittyneet keskustan, perussuomalaisten ja vihreiden edustajat. Demareiden leiristä oli pienemmille puolueille selvästikin tullut pitkäksi venyneen valinnan aikana lunta tupaan siinä määrin, että kun avautumiselle tuli tilaisuus, se haluttiin myös käyttää.

Imatran nykyinen kaupunginjohtaja Pertti Lintunen jää eläkkeelle 1. syyskuuta. Työt hän lopettaa jo kesän alussa.

Paikattavaa arvissa siis riittää. Poliittisella pragmaattisuudella on kuitenkin voimansa. Yhteen lyöttäytynyt neljän puolueen liittymä perää reilua ja avointa päätöksentekoa kaupunkiin. Kun kaapin paikka on nyt näytetty, on liennytyksen aika. Nykyisen johtajan Pertti Lintusen käsistä jää tiukasti eteenpäin kallellaan olevan kaupunki. Jotta uusi kaupunginjohtaja pääsee keräilemään häneltä perättyä elinvoimaa, tarvitaan jo eilisillan kokouksessakin peräänkuulutettua rohkeaa, mutta ennen kaikkea yhtenäistä valtuustoa.

Mari Pajari

mari.pajari@uutisvuoksi.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.