Pääkirjoitus: Herra Sasayama teki hyvää markkinointityötä Rautjärvelle sekä Kollaa- ja Simo Häyhä -museolle

Erika Sirviö

Herra Sasayama ei aio tämän jälkeen tehdä enää pitkiä kävelymatkoja ulkomailla.
Herra Sasayama ei aio tämän jälkeen tehdä enää pitkiä kävelymatkoja ulkomailla.

Viime viikolla Imatran seudulla seurattiin isolla innostuksella tokiolaisen Masatoshi Sasayaman, 72, taivallusta kohti Imatraa ja Rautjärveä.

Herra Sasayaman kävelymatka keskeytyi tämän tästä, kun hänen kanssaan otettiin yhteiskuvia ja videoita. Kohteliaasti hymyillen, joskin hieman hämmentyneenä herrasmies otti ihmisten ja median huomion vastaan.

Uutisvuoksen haastattelusta (UV verkko 19.8. ja paperilehti 20.8.) paljastuu, että herra Sasayama on sinnikäs oman tiensä kulkija, jonka kävelyintoa ei oma perhekään tahdo ymmärtää: ”Perheeni ajattelee, että olen hullu.”

Tästä japanilaismiehestä voimme ottaa mallia. Elämässä on ratkaisut tehtävä niin kuin oma sydän ja järki sanovat, ei niin kuin muut ihmiset tai yleinen mielipide edellyttävät. Ympäristön paineen ei pidä sanella omia ratkaisuja.

Sympaattisen herran Suomen-matka huipentui maanantaina, kun hän pääsi määränpäähänsä Rautjärven Miettilään. Siellä hän sai tutustua ihailemansa tarkka-ampuja Simo Häyhän nimikkomuseoon ampumasimulaattoreineen.

Museovierailu oli samalla varsinainen mediatapaus, sillä paikalla Sasayamaa seurasivat yhteensä kuuden eri viestimen edustajat. Harva käynti Rautjärvellä on herättänyt yhtä laajaa paikallista ja valtakunnallista mielenkiintoa.

Tokiolaismiehen vierailu oli samalla kullanarvoinen markkinointipläjäys Rautjärven kunnalle ja erityisesti Kollaa- ja Simo Häyhä -museolle.

Kuluneena kesäkautena museossa vieraili yli 3 000 ihmistä. Nähtäväksi jää, kuinka moni suuntaa ensi kesänä museoon herra Sasayaman jalanjäljissä.

Minna Mäkinen

minna.makinen@uutisvuoksi.fi

Luetuimmat