Pääkirjoitus: Imatran kylpylän uusiin altaisiin sopisivat unkarilaisetkin uimarit — Lentokentän uudet reitit saatava toimimaan molempiin suuntiin

Mika Strandén

Pääkirjoitus: Imatran kylpylän uusiin altaisiin sopisivat unkarilaisetkin uimarit — Lentokentän uudet reitit saatava toimimaan molempiin suuntiin

Imatran ja Lappeenrannan rajan tuntumaan rakentunut matkailukeskittymä hykertelee tulevaa. Imatran Kylpylän ja Holiday Club Saimaan hotellinjohtajat vakuuttavat vuoden käynnistyneen edellisiä vauhdikkaammin ja trendin odotetaan jatkuvan.

Suunta on odotettu ja lupaava. Kylpylään viime vuonna tehty uusi allasalue on tuonut talolle maksettavaksi kasvaneet kulut. Niiden kattamiseksi kävijämäärissä tarvitaankin hyppäys uudelle tasolle. Viime vuoden kasvanut liikevaihto osoittaa, että investointi on otettu hyvin vastaan.

Vaikka yleinen käsitys saattaa olla toinen, kylpylähotellit nojaavat yhä kotimaiseen matkailuun. Ukonniemessä venäläisten osuus majoittujista on alle puolet ja Rauhassa alle viidennes. Ei siis ihme, että molemmat kohteet hamuavat uusia asiakasryhmiä Lappeenrannan lentokentälle avautuneiden reittien myötä. Tuorein näistä on keskiviikkona uutisoitu Budapestin lento.

Imatran kylpylä ei ole aina ollut samalla linjalla alueen matkailumarkkinoinnin kanssa. Kampanjointi esimerkiksi valtavan potentiaalin Kiinaan on tuntunut kaukaiselta, kun arki on osoittanut, että kassassa näkyvä asiakasvirta tulee pitkälti itäisestä naapurista. Kun katseet kääntyvät Eurooppaan, on yhteisen sävelen löytyminen entistä tärkeämpää.

Haaste on myös maakunnallinen. Lappeenrannan kaupunki pulittaa lentoliikenteen tukeen pitkän pennin. Ympäristötietoisuuden lisääntyessä kysytään entistä kuuluvammin, millainen hyöty tuesta jää.

Etelä-Karjala on nyt suoran lennon päässä Saksasta, Italiasta, Kreikasta ja Unkarista. Tieto siitä, mitä meillä on tarjolla, on saatava hyvin kuuluviin myös reitin eteläpäässä.

Mari Pajari

mari.pajari@uutisvuoksi.fi

Luetuimmat