Ketterä ansaitsi sarjanousun

Hannu Ojala

Imatran jäähallin käyttöasteen nousuun kirittäminen kuuluu Base Campin tehtäviin.

Imatran kiekkokansa sai keskiviikkona odotetun uutisen. Ketterän edustusjoukkue pelaa kuin pelaakin ensi syksynä Mestiksen kaukaloissa, kun Kajaanin Hokin sarjapaikka kariutui taloudellisiin ongelmiin.

Vaikka Mestis-lisenssin piti olla yksinkertaisella matematiikalla laskettuna varma jo alkuviikosta, ei kiekkojoukkueen toimistolla uskallettu vielä juhlia. Jääkiekon saralla kabinettipeleillä on tehty hetkittäin erikoisiakin sarjakiinnityksiä. Tällä kertaa tuulet Etelä-Karjalalle olivat suotuisat ja päätös Mestiksen uudesta miehityksestä saatiin vauhdikkaasti.

Ketterä viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhliaan.

Ripeys olikin hyvästä. Ketterällä on edessä tarmokas kesä, kun se muuttaa suunnitelmansa uudelle tasolle sopivaksi. Vaikka imatralaisjoukkue on ollut jo monin tavoin valmistautunut sarjanousuun sekä organisaationsa että budjettinsa kautta, tuo muutos työtä. Käytännön uudistusten ohella on katsottava kokonaisuutta kauempaa. Joukkueen arvonnousun on nostettava ammattimaisuutta joka portaassa, jotta uudet mahdollisuudet varainhankinnassa saadaan hyödynnettyä.

Mutta mikäs töitä on tehdessä, sillä Imatralla tämä osataan. 1980—1990-luvuilla imatralaiskiekkoa pelattiin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla sen verran tiiviisti, että perinteistä on helppo ammentaa. Ja jos uutinen tuotti Imatralla riemunkiljahduksia, saattoi hymynkare nousta suupieliin myös naapurikaupungin Kisapuistossa. Maakunnallinen yhteistyö Ketterän ja SaiPan välillä lyö tiivistyessään pöytään melkoiset valttikortit molempien menestykselle.

Mari Pajari

mari.pajari@uutisvuoksi.fi

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.