Rinteen suksi on luistanut

Minna Mäkinen

Lahdessa käydään tänä talvena kahdet mielenkiintoiset kisat. MM-hiihdot lähestyvät, samoin Sdp:n puoluekokous.

Panokset ovat kovat molemmissa. Suomalaishiihtäjien tehtävä on saada aikaan kunnon kotikisat edellisten jäätyä kansakunnan muistiin dopingkatastrofina. Puoluekokouksen painoarvoa nostaa puolestaan se, että viime aikojen galluppien valossa kokousedustajat valitsevat Suomen seuraavan mahdollisen, jopa todennäköisen pääministerin.

Sdp:n puoluekokous pidetään 3.—5. helmikuuta Lahdessa.

Imatran seudulta Lahteen lähtee kymmenkunta valitsijaa. Nimet ovat osin samoja, kuin vuoden 2014 kokouksessa. Siellä Antti Rinne syrjäytti Jutta Urpilaisen täpärän äänestyksen tuloksena. Tiukkana ay-miehenä mainetta saaneen Rinteen taakse ryhmittyi myös moni täkäläinen äänestäjä.

Rinteen suksi näyttää luistavan Lahden laduilla. Hesarin joulukuisen gallupin mukaan istuva puheenjohtaja tulisi valituksi jo ensimmäisellä kierroksella. Haastajat tosin ilmoittautuivat vasta sen jälkeen. Jos he saavat venytettyä vaalin toiselle kierrokselle, säätää lopputuloksen se, saako finalistihaastaja kerättyä täyden potin myös alkuerässä pudonneen äänistä. Siinä avautuu Rinnettä kampeaville pieni yllätysmahdollisuus, teoriassa.

Käytäntö kääntynee Rinteelle. Kataisen ja Stubbin hallitusten valtiovarainministerinä hän ei saanut koalitiokumppaneiltaan kummoisia kiitoksia yhteistyökyvystä. Politiikan pelinjohtajan rooli on kuitenkin aina asia erikseen.

Demarien puheenjohtajaehdokkaiden maakuntaturneet alkavat huomisesta. Kannattaa käydä katsomassa, kenessä kisaajassa pääministerin näköä olisi eniten.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.