Pääkirjoitus: Juhlan jälkeiseen aamuun voi herätä hyvällä mielellä — Ketterällä on suotuisa tuuli purjeissa

Turo Ulvinen

Ketterän paluu Mestikseen on kiinnostanut yleisöä Imatralla.
Ketterän paluu Mestikseen on kiinnostanut yleisöä Imatralla.

Sinipunan sävyt ovat värittäneet Imatran loppusyksyä. Jääkiekkoseura Ketterän 60-vuotisjuhla on poikinut sekä juhlaottelua että kansankarnevaalia ja eilen illalla juhlinta huipentui seuraväen yhteiseen kiekkogaalaan. Ketterä on kuljettanut merkkipaalua ansiokkaasti koko vuoden ajan toiminnassaan, eikä parempaa lahjaa seura olisi itselleen voinut toivoa kuin viime kesänä syliin pudonnut Mestis-nousu ja erinomainen pelillinen syksy.

Ketterällä on nyt suotuisa tuuli purjeissa. Kuten Uutisvuoksi eilen (11.11.) muisteli, seuran historiassa on ollut tyyntä ja myrskyä. Muutama vuosi sitten oltiin jälleen tosipaikan edessä. Nykyinen puheenjohtaja Mikko Partanen teki tuolloin suorin sanankääntein selväksi, että hartioita tarvitaan toimintaan lisää tai se hyytyy. Kutsuun vastasi riittävä joukko vastuunkantajia. Tuskin milloinkaan valtaosin vapaaehtoisvoimin pyörivässä seuratyössä on liikaa tekijöitä, mutta nyt taakkaa on saatu jaettua.

Imatran Ketterän perustamisasiakirja vahvistettiin 1. huhtikuuta vuonna 1957.

Ketterä edustaa imatralaisessa urheilukentässä jättiläistä.Samalla se on pikkukaupungin seura, jonka toimintaan sekä väestön määrä että liike-elämän volyymi laittavat rajat. Imatran kaupunki on panostanut jääurheilun puitteisiin ja pedannut kiekolle koko maan tasolla kateutta herättävän toimintakentän. Ketterä puolestaan on löytämässä yhteistyösopimusten ja verkostoitumisen kautta uuden paikkansa itäisen Suomen kiekkopiireissä.

Peli kulkee, kansa on kiinnostunut ja taustajoukoissa riittää arjen pyörittämisen lisäksi puhtia katsoa myös eteenpäin. Ketterä voi herätä juhlan jälkeiseen aamuun hyvällä mielellä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.