Pääkirjoitus: Rakennusaarteita on syytä vaalia - Voisiko Imatran kaupunki avustaa Kolmen ristin kirkon kunnostuksessa?

Hannu Ojala

Imatran kaupunki antaa Imatran seurakunnalle asiantuntija-apua Kolmen ristin kirkon kunnossapitoon liittyvien avustusanomusten laadinnassa. Se on on hieno ele, mutta ehkä Imatra kaupunki voisi tehdä tässä asiassa enemmänkin.

Kolmen Ristin kirkko on Imatran kansainvälisesti tunnetuin rakennus Valtionhotellin rinnalla.Suomen kansainvälisesti tunnetuimman arkkitehdin Alvar Aallon suunnittelemaa ainutlaatuista kirkkoa käyvät ihailemassa turistit Japanista asti.

Imatran seurakunnalle Kolmen ristin kirkon kunnossa pitäminen on ollut viime vuosina raskas taakka.

Imatran seurakunnalle Kolmen ristin kirkon kunnossa pitäminen on ollut viime vuosina raskas taakka. Valtionkirkon suunnalta on taloudellista tukea valunut kenttätasolle paljon odotettua vähemmän.

Kolmen ristin kirkko ei ole kansainvälisesti tunnettu kohde uskonnollisten syiden takia, vaan nimenomaan arkkitehtuuristen ansioidensa vuoksi. Siksi kirkon ja sen ympäristön kunnossapitäminen on ensisijaisen tärkeä asia seurakunnan lisäksi myös Imatran kaupungille.

Kaupungin on syytä vaalia rakennusaarteitaan, jos sillä sellaisia on.

Kun Imatra nyt elää 70-vuotisjuhlavuottaan, olisi kaupungilta hieno ele auttaa ystävää hädässä ja lahjoittaa Kolmen ristin kirkon kunnostukseen tuntuva summa rahaa.

Kirkon korjausrahat voisi antaa vaikka joululahjaksi, jos niitä ei juhlavuoden budjetissa vielä ole. Tuskin sitä hirveästi vastustaisivat rahojen varsinaiset omistajatkaan, nimittäin veronmaksajat.

Imatran seurakunnan korjausvelka on noin neljä miljoonaa euroa. Kun väki vähenee ja kansa maallistuu, on pelkillä kirkollisverotuloilla yhä haastavampaa pitää kiinteistöjä kunnossa.

Jarmo Hämäläinen

Luetuimmat

Uusimmat uutiset