Pääkirjoitus: Erityinen tarkkaavaisuus ja hyvä yhteispeli nyt tarpeen liikenteessä

Jasmin Ojalainen

Tomi Hämäläinen ja Mia Huhtanen turvasivat koululaisten liikkumista torstaina Vuoksenniskalla. Pyörän selässä Aino Metsi.
Tomi Hämäläinen ja Mia Huhtanen turvasivat koululaisten liikkumista torstaina Vuoksenniskalla. Pyörän selässä Aino Metsi.

Uusi kouluvuosi käynnistyi torstaina. Katukuvaan ilmestyivät pyörillä, potkulaudoilla ja jalan liikkuvat koululaiset. Joukossa on jo kokeneita tiellä liikkujia, mutta myös niitä, jotka ovat itsenäisesti liikkeellä ensimmäisiä kertoja.

Autoilijoiden ja myös muilla välineillä liikkuvien aikuisten on noudatettava nyt erityistä tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta. Pienten koululaisten liikkuminen voi vielä olla, vaikka vaaranpaikat on heille teroitettu, arvaamatonta. He saattavat myös luottaa ehkä liikaa siihen, että suojatie on turvallinen paikka.

Aikuisten onkin keskityttävä liikenteeseen herpaantumatta: kännykät pysyköön poissa ajon aikana.

Vuoksenniskan suunnalla lisäjännitystä koulumatkoihin tuovat nyt alikulkutunnelien rakennustyöt, jonka vuoksi osa Karjalantiestä on suljettu ja liikenne ohjattu kiertotielle.

Karjalantien ja Rönkäntien risteyksessä suhahtelevat rekat, autot, pyöräilijät ja kävelijät. Huolta alueen liikenneturvallisuudesta on kantanut imatralainen Mia Huhtanen, joka päivystikin koulun alkaessa yhdessä Toni Hämäläisen kanssa koululaisten tietä turvaamassa. Hienoa toimintaa.

Poikkeusjärjestelyjä kevyellä liikenteellä on remonttien ja rakennustöiden vuoksi Imatralla myös Paperharjuntiellä, Mansikkalan vanhalla ratasillalla sekä Kosken koulukeskuksen ympäristössä.

Työmailla työkoneita kuljettavien vastuu on suuri. Pieni koululainen jää isosta ajoneuvosta helposti huomaamatta. Vaikka aikataulut olisivat tiukat, ei sen vuoksi saa unohtaa turvallisuutta.

Henkilövahingon sattuessa on laiha lohtu, että se ei ollut oma vika.

Minna Mäkinen

minna.makinen@uutisvuoksi.fi

Luetuimmat

Kommentoidut