Kaupallinen yhteistyö

Luukku 18. Joulu on hyväntekeväisyyden aikaa – kokosimme viisi vinkkiä, kuinka autat lähellä ja kaukana

Ennen joulua järjestetään monia keräyksiä ja hyväntekeväisyystapahtumia vähävaraisten tukemiseksi. Apua kannattaa tarjota myös suoraan.

Luukku 18. Joulu on hyväntekeväisyyden aikaa – kokosimme viisi vinkkiä, kuinka autat lähellä ja kaukana

Joulun perimmäinen sanoma muistuttaa myös hyväntekeväisyydestä. Juuri nyt siihen on monia vaihtoehtoja niin paikallisesti kuin kansainvälisesti. Kokosimme muutamia vinkkejä hyvien tekojen helpottamiseksi!

Kysele tutuilta

Hyvän joulumielen jakamisen voi aloittaa helposti vaikka omasta tuttavapiiristä: mieti, tarvitsisiko lapsiperhe apua ja tukea kiireiseen arkeen, ilahtuisiko yksinäinen vanhus kyläilystä tai työttömyydestä kärsivä perhe jouluruoista. Huomioi myös esimerkiksi paikallisten järjestöjen erilaiset hyväntekeväisyystempaukset ja -tapahtumat.

Hyvä Joulumieli jakaa ruokalahjakortteja

Hyvä Joulumieli -keräykseen annetut varat ohjataan yksinomaan ruokalahjakortteina vähävaraisille perheille. Tänä vuonna keräystavoite on 2 miljoonaa euroa, jolloin noin 28 000 suomalaisperhettä saa apua. Avunsaajat valitsevat keräyksen järjestäjien Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin paikallisyhdistykset ja osastot yhteistyössä paikallisen neuvolan, sosiaalitoimiston tai seurakunnan kanssa. Keräykseen voi osallistua verkossa osoitteessa www.hyvajoulumieli.fi.

Perinteinen joulupata jakaa apua monille

Pelastusarmeijan perinteisen Joulupata-keräyksen tuotot käytetään kotimaan vähävaraisten auttamiseen. Tukea jaetaan muun muassa ruokana, vaatteina ja lahjakortteina lapsiperheille, pienituloisille eläkeläisille, syrjäytymisvaarassa oleville ja työttömille. Lahjoittaa voi perinteiseen tapaan joulupataan tai verkossa osoitteessa www.joulupata.fi.

Lapsille harrastusmaksuja ja koulukirjoja

Pelastakaa Lapset -järjestön joulukeräyksen tuotoilla maksetaan vähävaraisten perheiden lasten harrastusmaksuja sekä hankintaan nuorille oppikirjoja lukio- tai ammattiopintoihin. Järjestön verkkosivuilla voi osallistua joulukeräykseen tai hankkia aineettoman joululahjan.

Aineettomat lahjoilla terveyttä ja koulutusta

Hyväntekeväisyyttä voi tehdä myös hankkimalla aineettomia joululahjoja. Esimerkiksi Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen Lahja -palvelun kautta voi hankkia kehitysmaakohteisiin muun muassa koulutarvikkeita, puuntaimia, puhdasta vettä tai koulutusta. Unicefin kautta voi lahjoittaa muun muassa rokotteita, malariaverkkoja, vesi- ja hygieniatarvikkeita ja ravitsemuspaketteja. Vastaavia aineettomia lahjoja on tarjolla myös monilla muilla hyväntekeväisyysjärjestöillä.