Kaupallinen yhteistyö

Luukku 13. Mausteinen porkkanakakku sopii jouluun täydellisesti — katso helppo ohje vegaanisen kakun valmistukseen!

Tällä ohjeella hemmottelet myös vegaanisia jouluvieraitasi. Voit viedä porkkanakakun myös joululahjaksi.

Luukku 13. Mausteinen porkkanakakku sopii jouluun täydellisesti — katso helppo ohje vegaanisen kakun valmistukseen!

Vegaaninen porkkanakakku

Taikina

4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa

3,5 dl fariinisokeria tiiviiksi puristettuna

2 dl öljyä

1,5 dl soijamaitoa tai vettä

5,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1,5 tl soodaa

½ tl suolaa

2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 tl neilikkaa

Kuorrutus

2 prk Oatly-påMackan tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

1 limen raastettu kuori+mehu

(mantelirouhetta)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Voitele kakkuvuoka margariinilla ja pyörittele vuoassa vehnäjauhoja, kunnes vuoan sisäpinta on tasaisesti jauhotettu.

Mittaa kulhoon fariinisokeri, öljy ja soijamaito ja sekoita. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne sokeriseokseen. Sekoita joukkoon vielä raastettu porkkana.

Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista sitä noin 45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutteen aineet yhteen ja levitä se kakun päälle.

Koristele kakku mantelirouheella tai marjoilla ja mintunlehdillä. Nauti!