Kaupallinen yhteistyö

Luukku 10. Joulupöydän makeaksi voi leipoa monenlaista herkkua, mutta suklaan ystäville tämä moussekakku on ylivoimainen  — Ota resepti talteen!

Leivo syntisen hyvä suklaaherkku joulupöytään.

Luukku 10. Joulupöydän makeaksi voi leipoa monenlaista herkkua, mutta suklaan ystäville tämä moussekakku on ylivoimainen  — Ota resepti talteen!

Suklaa-kinuskimoussekakku

Ohje sopii 22 - 24 cm pyöreään irtopohja vuokaan.

Kuvan kakku tehty kaksiosaisena, alla kinuskinen juustokakku ja päällä herkullinen suklaamousse.

Pohja

180 g keksejä esim. Domino, Double Coooky Kaakao (GLUTEENITON vaihtoehto)

 75 g voita / margariinia

Murskaa keksit ja sulata voi. Vuoraa irtopohjavuoka reunakalvolla tai leivinpaperilla. Sekoita ainekset keskenään ja painele n. 22 - 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

Kinuskiosa

200 g kinuskituorejuustoa

2 dl vispikermaa

2 liivatetta

2-3 rkl sokeria

Notkista tuorejuusto kulhossa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää kerman joukkoon tuorejuusto hellästi nostellen.

Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liedellä ja kaada nauhana seoksen joukkoon samalla massaa sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja tasoittele. Laita vuoka jääkaappiin suklaaosan valmistamisen ajaksi.

Suklaaosa

5 dl kermaa

2 rkl sokeria

300 g leivontasuklaata, sulatettuna

3 liivatelehteä

Jos kinuskiosa on jämäkkää, voit kaataa suklaaseoksen suoraan sen päälle, mutta jos se on pehmeähköä, anna seoksen jähmettyä kylmässä vielä hetki. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kerman joukkoon sulatettu suklaa. Nosta liivatteet vedestä, mutta älä purista ylimääräisiä vesiä pois. Sulata liivatteet kattilassa liedellä.

Kaada liivateseos kerma-suklaa seoksen joukkoon koko aika sekoittaen. Kaada seos vuokaan, tasoita ja anna olla yön yli jääkaapissa.

Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.