Kaupallinen yhteistyö

Luukku 1. Näin varmistat, ettei matka katkea kesken joululiikenteessä – katso asiantuntijan viisi vinkkiä

Jotta jo ajomatkasta tulisi rentouttava osa joululomaa, kannattaa auton kunnosta huolehtia hyvissä ajoin ennen reissua, neuvoo huoltopäällikkö Heikki Jokinen Lappeenrannan Rinta-Joupin Autoliikkeeltä.

Luukku 1. Näin varmistat, ettei matka katkea kesken joululiikenteessä – katso asiantuntijan viisi vinkkiä

Joululoma on monille yksi vuoden kohokohdista ja se näkyy myös liikenteessä: täpötäyteen pakattuja autoja liikkuu Suomen teillä ennen ja jälkeen joulunpyhien ruuhkaksi asti.

Lue Lappeenrannan Rinta-Joupin huoltopäällikön Heikki Jokisen viisi vinkkiä, joiden avulla voit lähteä matkaan turvallisin mielin!

Tarkista renkaiden kunto

Vain hyväkuntoiset talvirenkaat ovat pitävät. Renkaissa olisi Jokisen mukaan hyvä olla kulutuspintaa vähintään viisi millimetriä, vaikka lain määrittelemä minimi onkin kolme millimetriä.

- Kulutuspinnan lisäksi renkaiden ikä vaikuttaa. Vaikka renkailla ei olisi ajettu paljon kilometrejä, ajan myötä rengas kuitenkin kovettuu, eikä toimi kuten pitäisi, Jokinen sanoo.

Rengaspaineet kannattaa myös tarkistaa etenkin silloin, kun autoon lastataan tavallista painavampi kuorma. Jos talvirenkaat on vaihdettu äskettäin, eikä pulttien jälkikiristystä ole tehty, se kannattaa tehdä viimeistään ennen pidemmälle matkalle lähtöä.

- Etenkin alumiinivanteiden kanssa jälkikiristys on tarpeen, Jokinen muistuttaa.

20181128_104049.jpg

Riittääkö virtaa ja nesteitä?

Talvi koettelee autojen tekniikkaa: akut hyytyvät, liian laimeat jäähdytys- ja pesunesteet jäätyvät, tukkoiset sisäilmansuodattimet huurruttavat lasit ja pimentyneet polttimot vaikeuttavat omaa ja kanssa-autoilijoiden näkemistä.

Jokisen mukaan nykyisin akut kestävät lyhyemmän aikaa kuin ennen, sillä autojen lukuisat sähkölaitteet rasittavat niitä. Akun toiminnan voi testauttaa huoltoliikkeessä, jossa tarkistetaan samalla myös muut perusasiat autosta.

- Ei ole liiallista varovaisuutta vaihtaa akkua vaikka viiden vuoden välein, Jokinen sanoo.

Muista käyttää lämmitintä

Auton esilämmitys säästää polttoainetta, vähentää päästöjä ja tekee autoilusta muutenkin miellyttävämpää.

Jokisen mukaan nykyisin autoihin asennetaan enimmäkseen säteilylämmittimiä, joilla lämmitetään öljypohjan tuntumassa moottoriöljyjä, ei niinkään jäähdytysnestettä.

- Lämmitysajan kannattaa olla siksi vähän pidempi kuin entisillä lämmityslaitteilla, Jokinen vinkkaa.

Lastaa auto turvallisesti ja muista lisävarusteet

Pitkälle matkalle autoon otetaan yleensä mukaan paljon tavaraa, joten turvalliseen lastaukseen pitää kiinnittää huomiota.

- Ei siis tavaroita hattuhyllylle tai muuta irtonaista tavaraa, joka voi lentää äkkijarrutuksessa matkustajien päälle, Jokinen huomauttaa.

Hyvin varautunut autoilija pakkaa autoonsa talvella myös lämmintä vaatetta, huomioliivit, pienen lapion, hinausköyden ja varmistaa, että puhelimessa on riittävästi akkua.

20181128_103514.jpg

Hyvin huollettu toimii varmemmin – autokaupoillekin ehtii vielä

Nykyisin autot huolletaan auton oman huolto-ohjelman mukaisesti, mutta Jokisen mukaan pahitteeksi ei olisi erillinen talvihuoltokaan. Lähtökohtaisesti useimmat huoltotoimet kannattaa jättää ammattilaisten huoleksi. Esimerkiksi jo polttimoiden vaihtaminen on nykyautoihin hankalaa, jos ei tiedä tarkkaan, mitä on tekemässä.

- Tien päällä näkee nykyisin aika paljon autoja, joissa toinen valo osoittaa minne sattuu, kun poltin on vähän vinossa, Jokinen sanoo.

Rinta-Joupilla huolletaan kaikkien merkkien autoja. Liikkeellä on myös Opelin merkkiedustus, ja liikkeessä huollettuihin Opeleihin saa liikkumisturvan.

- Jos matka jää teknisen vian takia kesken, auto hinataan lähimpään merkkihuoltoon ja tilalle saa kolmeksi vuorokaudeksi sijaisauton, Jokinen kertoo.

Rinta-Joupilla on Lappeenrannassa noin 150 auton vaihtoautovalikoima ja lisäksi koko ketjulla on Suomessa lähes 3000 auton valikoima.

- Vaihtoehtoja siis riittää ja auton ehtii hyvin vaihtaa vielä ennen joulua, Jokinen lupaa.

Hyödynnä Rinta-Joupin joulukuun tarjous: varaosat ja tarvikkeet -15%!

Rinta-Joupin Autoliike

Uusien autojen ja vaihtoautojen erikoisliike, joka toimii 18 eri paikkakunnalla Suomessa.

Lappeenrannassa Rinta-Joupilla on Opel-merkin edustus. Merkkihuoltojen lisäksi tarjoaa yleishuoltoja kaikkien merkkien autoihin.

Henkilö- ja hyötyajoneuvojen lisäksi myy myös matkailuajoneuvoja. Lappeenrannassa Rinta-Joupilla on edustus seuraavilta merkeiltä: Kabe, Adria ja Bürstner.

Huoltoasiakkaille on tarjolla joustava huoltoluotto, jolla huollot ja varaosat voi maksaa osissa.

Katso lisää www.rintajouppi.fi.

jrinta ja rintaj_logo.png