Kaupallinen yhteistyö

Luukku 2. Glögi maustaa lohen ja viikunahillo joulutortun – jouluherkkujen valikoima on nyt parhaimmillaan

Lue K-Supermarket Imatrankosken ammattilaisten vinkit, kuinka valitset parhaat kalat, oluet ja leivonnaiset joulupöytään.

Luukku 2. Glögi maustaa lohen ja viikunahillo joulutortun – jouluherkkujen valikoima on nyt parhaimmillaan

Ruoka on olennainen osa joulunviettoa: pöytään katetaan tuttuja jouluherkkuja ja kokeillaan uusia reseptejä juhlan kunniaksi.

Myös ruokakaupassa joulu on vuoden tärkeimpiä sesonkeja. K-Supermarket Imatrankosken ammattilaiset paljastavat omat vinkkinsä joulupöytään.

Glögi maustaa kalamestarin lohen

Kala- ja lihamestari Tero Nissinen sanoo empimättä, että imatralaisen suosikkikala jouluna on lohi.

- Sitä menee todella paljon savustettuna ja graavattuna. Myös esimerkiksi graavattu siika on hyvin suosittua ja tietysti perinteiset joulusillit, Nissinen listaa.

Hän itsekin tunnustautuu lohen ystäväksi. Tänä jouluna liha- ja kalamestarin pöydässä oleva graavilohi saa uutta makua glögistä.

- Lohi graavataan muuten samalla tavalla kuin normaalisti, mutta sokerin sijaan lohi maustetaan glögillä. Lopputulos on miellyttävän lempeä ja mausteinen, Nissinen kertoo.

K-Supermarket Imatrankosken herkkutorilla on laajan kalavalikoiman lisäksi tarjolla lihaa ja erilaisia valmisruokia.

- Esimerkiksi joululaatikot saa tästä hyvin kätevästi, Nissinen vinkkaa.

Viikunahillo sopii joulutorttuun – tuorepakasteet pelastavat kiireisen joulun

Lämpimät riisipiirakat munavoilla tai mehevällä kinkkusiivulla kuuluvat hevi- ja leipävastaava Minna Rastaan jouluun.

Niin kuin kuuluvat monen muunkin, sillä ne ovat Rastaan mukaan yksi imatralaiskaupan kysytyimmistä tuotteista joulun alla.

- Perinteistä, makeaa joululimppua ostetaan myös paljon. Se maistuu erityisen hyvältä suolaisen kalan kanssa, Rastas neuvoo.

Rastaan mukaan tuoretta leipää tulee kauppaan vielä aatonaattona ja seuraavan kerran heti tapaninpäivänä, joten leipää ei tarvitse pakastaa pyhiä varten.

Rastas muistuttaa, että Fazerin riisipiirakoita ja torttuja voi ostaa Imatrankosken K-Supermarketista myös raakapakasteena, jolloin juhlapöytään saa pienellä vaivalla tuoreita, lämpimiä leivonnaisia.

- Tilauksen voi tehdä jo etukäteen, jolloin saa varmasti haluamansa määrän sovittuna ajankohtana, Rastas sanoo.

piparit.jpg

K-Supermarket Imatrankosken hyllyistä löytyy runsas valikoima tuotteita kotileipureille.

Rastaan mukaan tämän vuoden uutuuksia ovat muun muassa koristelugeelit, joilla syntyy helposti näyttäviä koristeluja esimerkiksi pipareihin. Myös esimerkiksi valmiit piparkakkutalon elementit ovat kysyttyjä.

- Näin saa keskittyä vain siihen hauskimpaan vaiheeseen eli koristeluun, Rastas hymyilee.

Joulutorttujen ystäville Rastaalla on herkullinen vinkki.

- Perinteisen luumuhillon tai viime vuosina hitiksi tulleen Fazerin vihreän kuulan sijaan tortun voi maustaa vihvateikkaalla viikunahillolla.

Kalalle kevyttä, lihalle tuhdimpaa olutta

oluet.jpg

K-Supermarket Imatrankosken kauppias Topi Riutta kannustaa tutustumaan avoimin mielin erilaisiin oluisiin, sillä vaihtoehtoja löytyy nykyisin moneen makuun.

Kaupan valikoimassa on satoja erilaisia oluita perinteisistä, mausteisista jouluoluista thaimaalaisiin tuotteisiin.

- Asiakkaiden toiveita kuullaan tarkkaan. Jos on esimerkiksi matkalla bongannut jonkun mieleisen juoman, sitä saadaan usein myös meille myyntiin, kun vain kysyy, Riutta kannustaa.

Pienpanimo-oluet ovat olleet viime vuosina muodissa ja niitä löytyy laaja valikoima myös K-Supermarketin hyllyistä.

- Ja toisaalta isotkin panimot tekevät nykyisin pienpanimotyyppisiä oluita, Riutta lisää.

Joulupöytään kannattaa Riutan mukaan valita useita erilaisia oluita. Esimerkiksi kalan kanssa sopivat kevyemmät lagerit ja vehnäoluet, kun taas kinkku ja muut tuhdimmat jouluruoat maistuvat hyvin bockien tai hedelmäisen alen kanssa.

- Kannattaa myös muistaa ottaa alkoholittomia oluita ja esimerkiksi erikoisruokavalioita noudattaville löytyy täysin gluteenitonta olutta, Riutta vinkkaa.

Kauppias muistuttaa myös, ettei painavia jouluostoksia tarvitse raahata itse kotiin, vaan K-Supermarket Imatrankosken palveluihin kuuluu kauppapalvelu.

- Ostokset voi siis rauhassa tehdä verkossa ja ne toimitetaan joko haluttuna aikana suoraan kotiovelle tai valmiiksi pakatut ostokset voi halutessaan noutaa kaupasta. Molemmat tavat helpottavat varmasti paljon monen joulukiireitä, Riutta lupaa.