Kaupallinen yhteistyö

Luukku 14. Jos pidät rahkasta ja puolukoista, on tämä jouluinen resepti juuri sinua varten — valmista herkullinen kakku tällä ohjeella!

Kotimainen puolukka on joulupöydän perinteinen lisuke, joka maistuu erinomaisen hyvälle myös rahkakakussa. Tässä reseptissä sokerin määrän päätät sinä.

Luukku 14. Jos pidät rahkasta ja puolukoista, on tämä jouluinen resepti juuri sinua varten — valmista herkullinen kakku tällä ohjeella!

Jouluinen puolukkakakku

Ohje sopii 22 - 24 cm pyöreään irtopohja vuokaan. 

Pohja

175 g joulupipareita (gluteenittoman saat käyttämällä glut. joulupipareita)

75 g voita tai margariinia

Vuoraa irtopohjavuoka reunakalvolla tai leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita ne keskenään ja painele seos halkaisijaltaan n. 22 - 24 cm olevan vuoan pohjalle.

Täyte

4 dl kuohukermaa

1 prk (200 g) maustettua luumu-kaneli rahkaa tai maustamatonta rahkaa (lisää maustamattomaan rahkaan kanelia).

vaniljasokeria (maun mukaan)

sokeria (maun mukaan)

kanelia (maun mukaan)

3 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 5 min).

Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka kerman joukkoon varovasti sekoittaen. Mausta oman mielesi mukaan.

Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada sulanut liivate nauhana seoksen joukkoon samalla varovasti hämmentäen.

Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin.

Anna kakun olla jääkaapissa yön yli, tai niin kauan kunnes rahkaseos on kovettunut.

Pinnalle

4 dl vettä

1 dl hyvin laimeaa puolukkamehua

1½ dl hyytelösokeria

2½ dl puolukoita

Kiehauta vesi ja puolukkamehu. Lisää hyytelösokeri ja puolukat. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi sitten hyytelö kovettuneen rahkakakun päälle. Anna kiilteen hyytyä pari tuntia jääkaapissa.

Koristele puolukoilla tai puolukan varvuilla ja nauti!