Kaupallinen yhteistyö

Luukku 15. Joulupöydän ehdoton klassikko on perinteinen maustekakku — poimi maukas ja helppo resepti talteen!

Sanotaan, että ennen vanhaan emännällä oli vieraita varten aina jotakin kahviin kastettavaa, ja tästä perinteestä on jäänyt elämään monipuolinen kahvikakkureseptien kirjo. Kotileipurin käsissä helposti valmistuvassa maustekakussa maistuu vivahde itämaista eksotiikkaa ja joulua.

Luukku 15. Joulupöydän ehdoton klassikko on perinteinen maustekakku — poimi maukas ja helppo resepti talteen!

Joulun perinteinen maustekakku

(1 h 30 min, noin 30 palaa)

Tämä herkullinen kakku on joulupöydän klassikko. Maustekakku sopii omille vieraille tarjottavaksi sekä erinomaisesti myös joululahjaviemisiksi. Säilyvyytensä ansiosta kakusta voi riittää herkuteltavaa jopa toista viikkoa, mutta usein se häviää parempiin suihin jo parissa päivässä. Makunsa puolesta tämä kakku on parhaimmillaan kuitenkin muutaman päivän päästä valmistamisesta.

Ainekset

200 g voita

5 dl vehnäjauhoja

3 1/2 dl sokeria

1 1/2 tl ruokasoodaa

1 tl kardemummaa

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl neilikkaa

1 maustemitallinen maustepippuria

2 dl kevytmaitoa

2 kpl kanamunia

Valmistus

Riko munien rakenne kulhossa ja lisää munien sekaan maito ja jäähdytetty voisula. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää maito-muna-voiseos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota iso, noin 2 litran rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista maustekakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku valmis. Ethän paista kakkua liian kuivaksi!

Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Siivilöi jäähtyneen maustekakun pinnalle tomusokeria ja koristele esimerkiksi havuilla, tuijan oksilla tai kuivatuilla appelsiinisiivuilla.

Nauti glögin, kahvin ja iloisen joulumielen kera!