Kaupallinen yhteistyö

Luukku 5. Paljetteja, kuusiverhoja ja tunnelmallisia valoja – poimi viisi helppoa ja tyylikästä ideaa jouluisen kodin sisustamiseen

Imatran, Vuoksenniskan, Joutsenon, Viipurinportin, Sammonlahden ja Mäntyharjun Tavaratalo Minimanin valikoimista löytyy aiempaa enemmän jouluisia kodintekstiilejä, koristeita ja sisustustuotteita. Vaihtoehtoja on niin perinteiseen kuin moderniin makuun.

Luukku 5. Paljetteja, kuusiverhoja ja tunnelmallisia valoja – poimi viisi helppoa ja tyylikästä ideaa jouluisen kodin sisustamiseen

Kaikki uusiksi verhoja ja mattoja myöten vai riittäisikö yksi joulunpunainen tyyny? Tee juuri niin kuin haluat, kannustaa Tavaratalo Minimanin markkinoinnista vastaava Jussi Aarnio.

Suomalaisia koteja on koristeltu vuoden odotetuinta juhlaa varten jo vuosisatojen ajan, eikä tästä perinteestä kannata Aarnion mukaan luopua nykyisinkään.

- Meillä jokaisella on varmasti muistoja lapsuuden joulukoristeista tai mielikuvia tunnelmallisesta joulukodista. Niitä muistoja kannattaa vaalia ja luoda uusia. Osalle se tarkoittaa koko kodin koristelua ja sisustamista jouluksi, osalle riittää muutama jouluinen juttu. Molemmat tavat ovat hyviä, Aarnio sanoo.

Aarnion mukaan Minimanin valikoimissa on juuri nyt erittäin runsas valikoima jouluisia kodintekstiilejä, joulukoristeita ja erilaisia valoja.

- Valikoimista löytyy vaihtoehtoja sekä perinteiseen makuun että myös viimeisimpiä trendejä seuraaville, Aarnio lupaa.

Lue Jussi Aarnion vinkit, kuinka kotiin voi helposti luoda joulutunnelmaa!

Kuusiverho sopii kaikille

Metsältä, pihkalta ja talvituulilta tuoksuva aito kuusi on perinteinen osa suomalaista joulukotia. Aina sen hankkiminen ei kuitenkaan ole mahdollista esimerkiksi allergian, lemmikkien tai vaikkapa tilanpuutteen vuoksi.

Tällöin kätevä ja vuodesta toiseen kestävä vaihtoehto on kuusiverho. Valkoisella pohjalla olevan kuusiprintin voi halutessaan somistaa vielä pienillä koristeilla ja keveillä ledivaloilla. Tyylikäs kuusiverho sopii hyvin niin olohuoneeseen kuin lastenhuoneen piristäjäksi.

Kätevä verhokuusi: 4Living Kuusi -sivuverho, 24,95 €

uusikuva1.jpg

Led-valo taipuu mihin vain ja sitä voi jopa leikata

Valot ovat olennainen osa joulusisustusta – eletäänhän juuri nyt vuoden pimeintä aikaa.

Nykyaikaiset led-valosarjat ovat turvallisia käyttää, sillä ne eivät kuumene. Ne vievät myös vähän sähköä, joten ledien käyttäminen säästää energiaa verrattuna perinteisiin lamppuihin.

Tarjolla on esimerkiksi led-valokaapelia, jota voi muotoilla haluamaansa muotoon tai leikattavaa valokaapelia, jonka voi tavallisilla saksilla leikata juuri sopivan mittaiseksi. Muotoile seinälle esimerkiksi suuri sydän- tai tähtikuvio valoilla tai kiinnitä valokaapelia hyllyihin ja kaapinoviin.

Valoa kotiin tuovat esimerkiksi:

Finn-Lumor -valokaapeli 5 m nyt 19,95 € (norm. 24,95 €), Airam leikattava ledvalonauha alk. 28,90 €, Finn-Lumour valohimmeli 29,90 €

uusikuva3.jpg

Valot koristava tyynynkin

Moni käyttää led-valoja lasipurkeissa, kukka-asetelmissa, lyhdyissä ja esimerkiksi kattauksen koristeena. Mutta oletko kokeillut koristella ledeillä sisustustyynyä? Tänä jouluna kannattaa kokeilla: kieritä ja asettele ledvalosarja sisustustyynyn ympärille ja sijoita se taulumaiseksi koristeeksi esimerkiksi sohvannurkkaan tai lattialle.

Crystal Decors Led -lankavalosarja 40 lediä 5,95 € sopii hyvin sisustustyynyn kanssa.

uusikuva2.jpg

Ripaus kimaltavaa ylellisyyttä

Jouluun kuuluu myös sopiva määrä kimalletta ja tänä jouluna trendikkäimmät luovat säihkettä paljeteilla, joita on juuri nyt vaatteiden lisäksi paljon myös kodintekstiileissä. Esimerkiksi paljettikoristeltu porokuvioitu tyyny on hauska, mutta tyylikäs lisä joulukodin sisustukseen. Ylellistä hohdetta kotiin saa myös esimerkiksi kimaltavilla tuikkukipoilla tai samppanjanvärisellä kuusella.

Kimallusta kotiin saat esimerkiksi näillä: 4Living poropaljettityyny 14,95€, joulukuuset 180 cm 29,95€ (myös shampanjan värinen).

possutyynyt.jpg

Punaisia possuja ja harmaita tonttuja

Joulun tuttuja värejä, punaista ja valkoista, voi sisustuksessa ja koristelussa ryhdittää esimerkiksi mustalla, hopealla tai maanläheisellä harmaalla. Piristä sisustusta yksityiskohdilla: esimerkiksi värillinen kaitaliina sopii joulun juhlapöydän kattaukseen tai koristeiden askarteluun, hauska puna-valkoinen pehmopossu ilahduttaa niin lapsia kuin aikuisiakin.

Hauskuutta  ja värejä joulutunnelmaan: Noble House -kangaspossu 16,95 €, leikattavat kaitaliinarullat 2 rullaa / 5 €, huopatonttu 29 cm 9,95 €.

Voit katsoa lisää sisustusvinkkejä Tavaratalo Minimanin Facebookista ja Instagramista: @tavaratalominimani!

IMG_20181129_175016.jpg