Kaupallinen yhteistyö

Luukku 7. Tiedätkö, mistä lähes aina päälläsi olevat alusvaatteet on tehty? Myrkyttömien vaihtoehtojen suosio kasvaa, sillä ihmiset ovat yhä tiedostavampia, sanoo alusvaatteiden asiantuntija

Fiksu kuluttaja valitsee joululahjaksi turvallisen ja vastuullisesti valmistetun alusvaatteen. Laadukas ja kestävä tuote on myös ekologinen valinta, sanoo Alusasuliike AlexSandran yrittäjä Tuija Ovaska.

Luukku 7. Tiedätkö, mistä lähes aina päälläsi olevat alusvaatteet on tehty? Myrkyttömien vaihtoehtojen suosio kasvaa, sillä ihmiset ovat yhä tiedostavampia, sanoo alusvaatteiden asiantuntija

Ilmastonmuutos on saanut monet miettimään, millaisia vaikutuksia omilla vaateostoksilla on ympäristöön. Eikä pelkkä ilmastonmuutos, vaan myös oma vastuullisuus ja terveys: Moni tietää, että vaatteita valmistetaan eettisesti huonoissa olosuhteissa. Tai että kankaita – myös niitä alusvaatteissa käytettäviä – käsitellään aineilla, jotka voivat aiheuttaa terveydellisiä haittoja käyttäjälleen.

Siksi yhä useampi haluaa valita mahdollisimman puhtaan ja turvallisen vaihtoehdon, tietää Imatralla, Lappeenrannassa ja Savonlinnassa toimivan alusasuliike AlexSandran yrittäjä Tuija Ovaska.

- Alusvaatteet ovat päällämme melkein joka hetki vuoden jokaisena päivänä, suoraan paljasta ihoa vasten. Siksi ei ole ollenkaan turhaa miettiä, mistä materiaalista ja miten ne on valmistettu.

Alexandra2.jpg

Kuluttajan valintoja on helpotettu jo yli 25 vuoden ajan kansainvälisellä Öko-Tex-standardilla. Se rajoittaa haitallisten tekstiilikemikaalien käyttöä vaatteiden valmistuksessa, joten sertifikaatin saaneissa tuotteissa ei ole haitallisia torjunta-aine, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

Ovaskan mukaan Öko-Tex-standardin täyttävien alusvaatteiden kysyntä ja tarjonta kasvaa jatkuvasti, joten niitä on myös AlexSandran valikoimissa koko ajan enemmän.

- Vaihtoehtoja löytyy alusvaatteista, yö- ja oloasuista ja esimerkiksi sukista eli käytännössä lähes kaikista tuoteryhmistä, Ovaska listaa.

Kokenut yrittäjä valitsee liikkeissään myytävät tuotteet muutenkin tarkkaan. Turvallisuuden lisäksi niiden pitää olla vastuullisesti valmistettuja, kestäviä ja laadukkaita.

- Vaatteen käyttöikä vaikuttaa suoraan myös sen ekologisuuteen, kun vaate kestää pitkään käyttöä, eikä sitä tarvitse heti uusia, Ovaska huomauttaa.

Alexandra1.jpg

Joululahja on arvovalinta

Alusvaatteet ja yöasut ovat vuodesta toiseen suosituimpien joululahjojen joukossa, joten myös AlexSandran liikkeiden ovat käyvät tiuhaan juuri nyt. Kivijalkaliikkeiden lisäksi AlexSandran tuotteita voi ostaa verkkokaupasta.

Ovaska paljastaa, että suurin osa jouluviikon asiakkaista on miehiä, jotka ovat etsimässä puolisolleen joululahjaa. Liikkeiden valikoimista löytyy tosin lahjaideoita miehillekin kuten laadukkaita yö- ja oloasuja sekä sukkatuotteita.

- Näitä kaikkia löytyy Öko-Tex-materiaaleina, joten lahjalla voi osoittaa välittämisensä sekä läheisestä että ympäristöstä. Nykyisin yhä useammalle lahja on siinä mielessä myös arvovalinta, Ovaska sanoo.

Jos lahjanantaja haluaa pelata varman päälle, lahjakortti on taatusti turvallinen valinta.

- Aika usein naiset itse toivovat juuri sitä, sillä tällöin valinta osuu varmasti nappiin, Ovaska naurahtaa.

Alexandra.png

Alusasuliike AlexSandra

Palveleva ja monipuolinen alusasujen erikoisliike, jolla on kivijalkaliikkeet Imatralla, Lappeenrannassa ja Savonlinnassa sekä verkkokauppa.

Valikoimista löytyy muun muassa alusasuja arkeen ja juhlaan, muotoilevia alusasuja, äitiystuotteita, rintaproteeseja, proteesiliivejä, yö- ja oloasuja, uima-asuja sekä laaja valikoima sukkatuotteita.

Katso lisää: www.alexsandra.fi