Hallitus hakee poliittista yhteisymmärrystä yritysten tukiin, mutta yksityiskohtia jäänee vielä auki

Hallitus neuvottelee myös ravintoloiden avaamisesta. Päätöksiä odotetaan tänään.

Emmi Korhonen / Lehtikuva

Hallitus neuvottelee Säätytalossa. Arkistokuva.
Hallitus neuvottelee Säätytalossa. Arkistokuva.

Hallituksen on määrä päättää tänään Säätytalossa siitä, viekö se eteenpäin niin sanottua yritysten yleistukea. Kyse on tiettävästi satojen miljoonien eurojen suuruisesta väliaikaisesta tuesta, jota maksettaisiin koronaviruksesta kärsiville yrityksille toimialasta riippumatta.

Lähtökohtana on, että uutta tukea voisi saada kiinteisiin kuluihin ja myynnin romahdukseen, eikä sitä tarvitsisi maksaa takaisin.

Hallitus hakee tänään yritystuista yhteistä näkemystä, jonka pitäisi olla pääpiirteittäin jo ennalta sovittu. Esitys tarkentuu STT:n tietojen mukaan monen yksityiskohdan osalta vielä virkamiesvalmistelussa, joka saattaa edelleen jatkua viikkoja. Viivästyksiin on varauduttava, sillä tukimuoto on uusi.

STT:n tietojen mukaan tänään on tarkoitus linjata esimerkiksi siitä, maksetaanko tukea myös yksinyrittäjille. Käytännössä tuen ylä- ja alarajat voivat tiettävästi rajata yksinyrittäjät ulos.

Hallitus pohtii tiettävästi myös, kuka tukea jakaisi. Vaihtoehtoina on väläytelty Valtiokonttoria ja Business Finlandia.

STT:n tietojen mukaan on myös mahdollista, että tarkkoja tukisummia ei vielä hallituksen neuvottelujen jälkeen kerrota vaan ne täsmentyvät vasta virkamiesvalmistelussa.

Luetuimmat