Mistä löytää veneillessä jätepiste, vessa tai astianpesupaikka? Mobiili Roope-kartta kertoo vesillä liikkujien tärkeimmistä palveluista

Pidä Saaristo Siistinä ry:n uuden karttapalvelun avulla voi etsiä muun muassa Roope-palvelupisteitä, joissa on biojätteen keräys tai käymäläjätteen imutyhjennysasema.

Pidä Saaristo Siistinä ry

Uusi Roope-kartta on suunniteltu mobiilikäyttö edellä, vaikkakin sitä voi käyttää myös tietokoneen selaimella.
Uusi Roope-kartta on suunniteltu mobiilikäyttö edellä, vaikkakin sitä voi käyttää myös tietokoneen selaimella.

Roope-palvelut ovat Pidä Saaristo Siistinä ry:n vesilläliikkujille tarjoamia ja ylläpitämiä palveluita merialueilla ja Järvi-Suomessa. Palveluihin kuuluu muun muassa jätepisteitä, kuivakäymälöitä, veneiden käymäläjätteiden imutyhjennysasemia sekä astianpesupaikkoja.

Uuden karttapalvelun avulla voi etsiä kaikkia Roope-palveluja sekä ympäristöystävällisiä Roope-satamia. Kartan avulla voi myös etsiä tietynlaisia Roope-palvelupisteitä, joissa on esimerkiksi biojätteen keräys tai astianpesupaikka.

Roope-kartta auttaa reitin suunnittelussa

Karttapalvelu on suunniteltu mobiilikäyttöä ajatellen. Sitä voi käyttää myös tietokoneen selaimella. Kun karttasivuston tallentaa puhelimeen tai tablettiin pikakuvakkeena, se toimii sovelluksen lailla. – Nyt jäsenillämme on mahdollisuus löytää lähimmät Roope-palvelut vaivattomasti mobiililaitteella. Veneilijät pystyvät esimerkiksi suunnittelemaan reittinsä siten, että sen varrelle osuu käymäläjätteen imutyhjennyspaikka. Moni vesilläliikkuja arvostaa myös tietoa jätepisteen sijainnista tai vaikka grillipaikoista retkisatamissa, kertoo viestintäpäällikkö Nora Forsman PSS ry:stä.

Forsman painottaa, että kartan avulla voi etsiä vain Roope-palveluja.

– Käyttäjän on hyvä pitää mielessä, että monessa satamassa on Roope-palvelujen lisäksi muitakin palveluja, jotka eivät kartalla näy.

Selkeä ja helppokäyttöinen vesillä liikkuessa

Roope-kartan on tehnyt digitaalisiin palveluihin erikoistunut Poutapilvi Oy.

–  Halusimme tehdä Roope-kartasta mahdollisimman selkeän ja helppokäyttöisen. Uusi karttapalvelu onkin rakennettu käyttäjälähtöisesti veneilijöitä ja muita vesillä liikkujia ajatellen, toteaa Poutapilven projektipäällikkö Oskari Haaristo.

Palvelua tulee pystyä käyttämään esimerkiksi keinuvassa veneessä tai meloessa, mielellään yhdellä kädellä.

– Sen avulla saa muun muassa paikannettua itsensä kartalle ja näkee nopealla silmäyksellä lähistöllä olevien palveluiden määrän.

Kartta löytyy osoitteesta roopekartta.fi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset