Ohisalo: Parikkalan rajan kansainvälistäminen tekeillä, mutta rahoituspäätöstä ei tässä kohtaa tehty

Maan hallitus päätti viime vuoden budjettiriihessä, että Parikkalan rajanylityspaikka avataan kansainvälisenä vuonna 2024. Päätöstä ei ole peruttu.

Katri Nieminen

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoo, että Parikkalan raja-asemaa ollaan kansainvälistämässä, mutta rahoituspäätöstä ei nyt tehty. (Arkistokuva)
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoo, että Parikkalan raja-asemaa ollaan kansainvälistämässä, mutta rahoituspäätöstä ei nyt tehty. (Arkistokuva)

Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämiseen liittyvää rahoitusta ei näy ensi vuoden budjetissa. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) vakuutti budjettiriihen lehdistötilaisuudessa, että kansainvälistämistä ollaan hallituksen aikaisemman päätöksen mukaisesti tekemässä. Sitä on Ohisalon mukaan tehtävä siten, että Rajavartiolaitoksen menot eivät lisäänny.

Ohisalo totesi, että koska nykyiset menot on jo sidottu, rajanylityspaikka vaatii lisää rahaa.

– Tässä kohtaa emme sitä päätöstä ole vielä tehneet, Ohisalo sanoi.

Savonlinnalaisen kansanedustaja Hanna Kososen (kesk.) mielestä Parikkalan rajan kansainvälistämispäätöstä ei tarvitse kyseenalaistaa, koska hallitus ei sitä missään vaiheessa perunut.

Kososen käsityksen mukaan ulkoministeriössä on käynnissä noottien vaihtoprosessi, jossa kansainvälisen rajanylityspaikan avaamisesta sovitaan.

Maan hallitus päätti viime vuoden budjettiriihessä, että Parikkalan rajanylityspaikka avataan kansainvälisenä vuonna 2024.

Luetuimmat