Imatran taidemuseossa avautuu neljän taiteilijan yhteisnäyttely — "Muoto, väri, tila ja toisto ovat pääelementtejä maalauksissani"

Esillä teoksia Sergei Borisovilta, Osmo Kivimäeltä, Teresa Marascalta ja Juhani Järviseltä.

Imatran taidemuseo

Sergei Borisov, Talvi, 2017, lasi.
Sergei Borisov, Talvi, 2017, lasi.

Imatran taidemuseossa avautuu tänään uusi näyttely Four (4). Neljän taiteilijan yhteisnäyttelyssä on esillä teoksia Sergei Borisovilta, Osmo Kivimäeltä, Teresa Marascalta ja Juhani Järviseltä.

— Tunnen hyvin kaikki kutsumani taiteilijat. Alun alkaen ajatuksena oli rakentaa näyttely symboliteeman ympärille. Museonjohtaja Eero Laajo hyväksyi ajatukseni, mutta valmisteluiden edetessä päädyin kuitenkin käyttämään yksinkertaista lukua näyttelyn nimenä, kertoo Juhani Järvinen.

Italialainen professori Teresa Marasca on viime aikoina käyttänyt sydäntä teostensa lähtökohtana.

— Sydän on vahva rakkauden symboli. Mielessäni oli Henry van de Velden taiteen keskeinen elementti dynamografinen viiva. Hän näki sen kaiken kauniin lähtökohtana. Van de Veldelle se symbolisoi muotoa, joka ilmenee luonnossa kuten esimerkiksi naisen fyysisessä olemuksessa.

Kuoleman mysteeri kiehtoo

Pietarilaisen professorin Sergei Borisovin taiteessa pääelementtinä toimii kauniisti soljuva, aaltoileva viiva. Järvisen opiskelutoverin, taidemaalari Osmo Kivimäen tuotantoa leimaa myös tämä samainen viiva.

— Muoto, väri, tila ja toisto ovat pääelementtejä maalauksissani. Teokset ovat usein reliefejä, jolloin myös valo ja varjo ovat tärkeitä työskentelyssäni. Maalaaminen on minulle kuin peli tai leikki, joka usein jatkuu pitkinäkin maalaussarjoina erilaisille materiaaleille, Kivimäki kertoo.

Kuoleman mysteerin ilmeneminen eri kulttuureissa on aina kiinnostanut Juhani Järvistä.

— Omalla kohdallani ajettelin sahalaitaviivaa, joka ilmenee eri kulttuureissa eri asioiden symbolina, mutta päädyin laajempaan kuoleman tematiikkaa käsittelevään aihepiiriin, joka on kiinnostanut minua.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut