Ukoniemessä vispaavat hännät ahkeraan pääsiäisenä, Imatralla esiintyy jopa 4 000 karvaista kaveria nelipäiväisessä näyttelyssä

Entinen Lappeenrannan koiranäyttely, nykyinen Saimaa Easter Dog Show järjestetään 72. kerran. Näyttely valtaa Imatran monitoimiareenan myös ensi vuonna.

Otto Ponto]

Koiranäyttelystä voi saada tietoa roduista. Kuva on pääsiäisnäyttelystä kolmen vuoden takaa.
Koiranäyttelystä voi saada tietoa roduista. Kuva on pääsiäisnäyttelystä kolmen vuoden takaa.

Ukonniemen monitoimiareenalla vispaavat hännät pääsiäisen aikaan. 4 000 koiraa saapuu sinne näyttelyyn. Perinteinen koiranäyttely järjestetään ensimmäistä kertaa nelipäiväisenä ja kansainvälisenä.

— Suomalaisten lisäksi Venäjältä tulee osallistujia selkeästi eniten, kertoo puheenjohtaja Heidi Örling Lappeenrannan palveluskoirayhdistyksestä.

Roduista runsaslukuisin on shetlanninlammaskoira.

— Myös noutajia on paljon, sekä joitakin vinttikoirarotuja, kuten salukeja ja whippettejä.

Nelipäiväisyys on ainutlaatuista Suomessa

Näyttely alkaa pitkänäperjantaina ja jatkuu toiseen pääsiäispäivään, eli maanantaihin. Nelipäiväisyys on ainutlaatuista Suomessa.

— Tämä on ensimmäinen tällä tavoin toteutettu näyttely, Örling kehaisee.

Muuallakin järjestetään tuplanäyttelyitä, mutta kaksipäiväisenä siten, että kansainvälinen näyttely ja kotimainen osuus ovat eri päivinä. Kaksipäiväinen jättinäyttely vaatii ison messuhallin, eikä sellaisia ole Suomessa kuin Turussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Helsingissä.

— Pääsiäisen neljän päivän pyhät mahdollistavat se, että voimme nousta tuplanäyttelyillä isojen kaupunkien joukkoon. Imatran hallin tilat eivät riittäisi kaksipäiväiselle tuplanäyttelylle.

Kansainvälinen näyttelyosuus on lauantaina ja maanantaina. Se houkuttaa paikalle enemmän osallistujia, sillä kansainvälinen tunnustus on tavoittelemisen arvoinen, ja niiden perässä pitää reissata.

Otto Ponto

Kansainvälinen näyttelyosuus on uutta pääsiäisnäyttelyssä. Tämä koira poseerasi tapahtumassa kolme vuotta sitten.
Kansainvälinen näyttelyosuus on uutta pääsiäisnäyttelyssä. Tämä koira poseerasi tapahtumassa kolme vuotta sitten.

Lappeenrantalaisyhdistykset järjestäjinä edelleen

Jo 72. kerran järjestettävä näyttely on yksi maamme vanhimmista. Vaikka näyttelyn järjestäjät ovat lappeenrantalaisia yhdistyksiä, kilpailu on jo neljättä kertaa Imatran Aviasport-areenalla. Näyttelyn nimikin on vaihtunut Lappeenrannan koiranäyttelystä kansainväliseksi Saimaa Easter Dog Show’ksi.

— Halusimme eroon kaupungin nimestä osana tapahtuman nimeä. Se aiheutti kovasti hämmennystä, kun tapahtuma on Imatralla. Nimi valittiin siten, että voimme mennä mihin vain Saimaan rannalla olevaan kaupunkiin, mistä löytyy meille sopivat puitteet, Örling sanoo.

Näyttely järjestetään Imatralla myös ensi vuonna.

Koiranomistajia haastattelemalla saa tietoa roduista

Heidi Örling innostaa paikalle kaikkia koirista kiinnostuneita ja oman lemmikin hankintaa harkitsevia.

— Sinne voi tulla katselemaan, mikä rotu olisi mieleinen. Jos oma rotu on jo valittuna, voi haastatella sen rodun harrastajia ja saada näin lisätietoa.

Tapahtuman nettisivuilta (www.saimaaeasterdogshow.com) löytyy roduittain määrät ja aikataulut, jotta osaa olla oikean kehän reunalla oikeaan aikaan.

Saimaa Easter Dog Show pe 30.3.— ma 2.4. Imatran Aviasport-areenalla.

Uusimmat uutiset