Taikuri Eetu Lampi suuntaa Etelä-Karjalan kattavalle minikiertueelle yhden miehen taikashowlla — ”Kukaan ei tunne tulleensa huijatuksi, vaan viihdytetyksi”

X One -esitys saa ensi iltansa tänään perjantaina Irti-teatterilla.

Kanerva Jalarvo

Taikuri Eetu Lammen X One -esityksen alussa selviää löytyykö oikea pelikortti viinilasiin laitetun liinan keskeltä.
Taikuri Eetu Lammen X One -esityksen alussa selviää löytyykö oikea pelikortti viinilasiin laitetun liinan keskeltä.

Rekvisiitat on jo tuotu valmiiksi Irti-teatterin näyttämölle. Esille on nostettu niin taikurin silinterihattu kuin myös korttipakka ja taikasauva.

Taikuri Eetu Lammen yhden miehen taikashow on kenraaliharjoitusta vaille valmis. Taikuutta, teatteria ja lavakomiikkaa yhdistävä X One -esitys saa ensi-iltansa tänään perjantaina kello 18.

— Nyt nähtäviä temppuja en ole aiemmin esittänyt julkisesti. Esityksessä on mukana kaikista hämmästyttävimmät taidot repertuaaristani. Haluan haastaa itseäni, luoda uutta ja samalla antaa yleisölle ainutlaatuisen esityksen, Lampi kertoo.

Parlour-taikuutta, jännitystä ja huumoria

X One -esitystä kuljettaa eteenpäin löyhä juoni, joka linkittää toisiinsa shown alun ja lopun sekä illan aikana nähtävät temput.

Lammen mukaan varsinaista tarinaa esityksessä ei kuitenkaan ole.

— Illan aikana nähdään parlour-taikuutta, joka sijoittuu lähi- ja lavataikuuden välimaastoon. Esityksen aikana liikun siis välillä myös yleisön joukossa.

Nyt nähtäviä temppuja en ole aiemmin esittänyt julkisesti. — Eetu Lampi

Taikashowssa on luvassa myös jännitystä, joka laukeaa komiikkaan. Lampi kertoo, että ennen kaikkea esitys kuitenkin viihdyttää ja hämmästyttää.

— Uskon yleisön poistuvan esityksestä uusia elämyksiä rikkaampana. Kukaan ei siis tunne tulleensa huijatuksi, vaan viihdytetyksi.

Aikuisia toivotaan katsomoon

Taikashow kestää noin puolitoista tuntia väliajan kanssa. Ikärajaa näytökselle ei ole asetettu, mutta Lampi ei suosittele esitystä alle kouluikäisille.

— Esitys on suunnattu aikuisille. Toivoisinkin, että aikuiset lähtisivät viettämään iltaa yhdessä ja viihtymään.

X One -esitys nähdään Imatralla toisen kerran vielä lauantaina, minkä jälkeen Lampi esittää yhden miehen shown vielä Lappeenrannassa ja Lemillä.

Kyseessä on taikurin ensimmäinen täysin omakustanteinen esitys ja kiertue. Esityksen valmistamisen lisäksi Lampi on vastannut kaikesta aina julisteiden painatuksesta markkinointiin saakka.

— Aloitin esityksen ideoinnin viime syksyllä, ja aikaa tähän on mennyt paljon. Tällä hetkellä olen jo todella tyytyväinen.

Juttua päivitetty 23.3. kello 10.35: X One -esityksen ensi-illan ajankohta oli merkitty faktalaatikkoon väärin. Ensi-ilta on perjantaina 23. maaliskuuta kello 18.

X One

Irti-teatteri
23.3. kello 18
24.3. kello 18

Taidekoulu Estradi
31.3. kello 18

Lemin nuorisoseurantalo
8.4. kello 17

Luetuimmat

Kommentoidut