Viipurin pienoismallin voi nähdä Etelä-Karjalan museossa vielä joulukuun loppuun — Museossa alkava peruskorjaus siirtää nykyisen Rajalla-perusnäyttelyn muistojen joukkoon

Etelä-Karjalan museon uusi perusnäyttely valmistuu myöhemmin 2020-luvulla. Viipuri on vaihtuvan näyttelyn aiheena maaliskuusta alkaen.

Seppo Pelkonen/Lpr:n museot

Viipurin pienoismallin ensimmäinen osa valmistui 12.6.1985 ja pienoismallin lopullista valmistumista juhlittiin elokuussa 1996.
Viipurin pienoismallin ensimmäinen osa valmistui 12.6.1985 ja pienoismallin lopullista valmistumista juhlittiin elokuussa 1996.

Viipurin pienoismalli on nähtävissä Etelä-Karjalan museossa 29. joulukuuta saakka. Pienoismalli siirtyy näyttelytiloista varastoon, kun Etelä-Karjalan museon perusnäyttelysali sulkeutuu asiakkailta peruskorjauksen vuoksi.

Etelä-Karjalan museon itäsiivessä esillä oleva perusnäyttely Rajalla – Kolme karjalaista kaupunkia, Lappeenranta, Viipuri ja Käkisalmi puretaan ja Viipurin pienoismalli siirretään pois korjaustöiden tieltä. Rajalla –perusnäyttely on ollut esillä vuodesta 2006 lähtien. Perusnäyttelyn ollessa suljettuna Viipurin pienoismalliin voi tutustua Kiertoajelu Viipurissa –filmin avulla museon sisääntuloaulassa. Pienoismallia voi katsella myös VirtuaaliViipuri 1939 –nettisivuilla http://virtuaaliviipuri.tamk.fi/fi/scalemodelvideo.

Etelä-Karjalan museon länsisiiven vaihtuvien näyttelyjen tila on avoinna asiakkaille peruskorjauksen aikana normaalisti maaliskuun aluksi. Maaliskuussa avautuva seuraava vaihtuva näyttely käsittelee Viipuria.

Viipurin pienoismalli tulee esille myös Etelä-Karjalan museon uuteen perusnäyttelyyn, joka valmistuu myöhemmin 2020-luvulla.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset