Rakastettu klassikkobaletti täyttää Karelia-salin ääriään myöten täyteen: Joutsenlammen kolme esitystä on käytännössä myyty loppuun

Imatran pääkirjaston lipunmyynnistä kerrotaan, että saatavilla on enää muutama yksittäinen, myyntiin vapautunut invapaikka.

Imatra Ballet

Imatra Ballet järjestetään jo 7. kerran. Kuvassa Odettena Irina Kolesnikova ja Prinssi Sigfriedina Dmitry Akulinin.
Imatra Ballet järjestetään jo 7. kerran. Kuvassa Odettena Irina Kolesnikova ja Prinssi Sigfriedina Dmitry Akulinin.

Kulttuuritalo Virrassa vuodenvaihteessa esiintyvän St. Petersburg Ballet Theatren kaikki kolme esitystä on käytännössä loppuunmyyty.

Maanantaiaamuna saatavilla oli ainoastaan muutama myyntiin vapautunut invapaikka. Kaikki muut liput myytiin tai varattiin loppuun jo ennen joulua.

Karelia-saliin mahtuu kerralla yli 500 katsojaa.

Loppuunmyydyissä esityksissä ei ole mitään uutta, sillä joka vuosi Imatra Ballet on myyty loppuun. Tämä taas osaltaan kertoo tanssin vankasta asemasta Etelä-Karjalassa, arvioi tapahtuman tuottava Mirja Borgström MKB Saimaa Arts and Marketing -yrityksestä.

Yli 40 tanssijaa

Imatra Ballet järjestetään tänä vuonna jo seitsemännen kerran. Tällä kertaa Karelia-salissa nähdään klassikkobaletti Joutsenlampi, jonka on säveltänyt Pjotr Tšaikovski.

Tanssijoita on mukana pitkän matkaa yli 40. Kaikkiaan Pietarista tulee Imatralle noin 50 henkeä, kun teknikot, puvustajat ja hierojat lasketaan mukaan.

Borgströmin mukaan suuri osa yleisöstä on Kaakkois-Suomesta, mutta tapahtumaan tullaan myös kauempaa Suomesta.

— Myös venäläisiä on jonkun verran. He vain tahtovat herätä niin myöhään, että ovat peruutuslippujen varassa.

Esitykset ovat Karelia-salissa 1.–2. tammikuuta 2020.

Uusimmat uutiset