Imatran taidemuseossa kahden näyttelyn avajaiset — Kuvataideopiskelijat valitsivat kiinnostavan teoksen Imatran taidemuseon kokoelmista ja valmistivat niiden inspiroimana oman teoksen

Kuvataideopiskelijoiden kevään näyttely on jaettu kahteen osaan. Kari Holopaisen taiteellinen elämäntyö on esillä Imatran taidemuseossa toukokuun alkuun asti.

unknown

Imatran taidemuseossa kahden näyttelyn avajaiset — Kuvataideopiskelijat valitsivat kiinnostavan teoksen Imatran taidemuseon kokoelmista ja valmistivat niiden inspiroimana oman teoksen

Imatran taidemuseossa vietetään tällä viikolla peräti kahden näyttelyn avajaisia.
Saimaan ammattikorkeakoulun kuvataideopiskelijoiden jo perinteeksi muodostunut Kommentti -näyttely järjestetään tänä keväänä kolmentoista tekijän voimin.

Taidegrafiikan ja valokuvauksen pääaineekseen valinneet opiskelijat ovat kukin valinneet heitä itseään kiinnostavan teoksen Imatran taidemuseon kokoelmista ja valmistaneet teoksensa niistä inspiroituneina. Esillä taidemuseossa ovat sekä opiskelijoiden teokset että niiden rinnalla kommentoinnin kohteena olevat taideteokset.

Taidenäyttely on jaettu kahteen osaan. Ensimmäinen näyttely on esillä 24.3—14.4. ja toinen näyttelyistä on pystyssä 21.4—5.5.

Holopainen risteilevällä polulla

Taiteilija Kari Holopaisen (s. 1958) tähänastinen taiteellinen elämäntyö on puolestaan esillä Imatran taidemuseon näyttelyssä 24.3.—14.4.

Holopainen tunnetaan valokuvataiteilijana ja taideopettajana. Polku -näyttely laajentaa hänen kuudelle vuosikymmenelle ajoittuvan tuotantonsa veisto-, maalaus-, kirjataiteen ja taidegrafiikan alueille.

Holopainen kertoo 1960-luvulla alkaneen taiteilijan tarinansa eri suuntiin risteilevänä polkuna.

— Hajanainen aikajänne lapsuudesta tähän päivään on niin pitkä, että jouduin arvioimaan arkistojen uumeniin unohtuneita varhaistöitä ennakkoluulottomasti. Löytyi kokoavia teemoja, kuten huvilaelämä Saimaalla ja taiteen tyylikategorioita, kuten kubismi, surrealismi, maisema ja ihmisvartalo. Näitä teemoja olen tutkinut koko tuotantoni ajan, Holopainen kertoo tiedotteessa.

Imatran taidemuseossa vietetään uusien näyttelyiden avajaisia perjantaina 23.3. kello 17—19.

Näyttelytarjontaa Imatralla

Saimaan amk:n kuvataideopiskelijoiden Kommentti -näyttely Imatran taidemuseossa 24.3—5.5.

Kari Holopainen: Polku Imatran taidemuseossa 24.3.—14.4.

Anna Emilia Järvinen: Eräänlainen ehtoo Taidebunkkerissa 30.3. asti.

Hannu Leskinen—Estola: The Final Work — after 24 years Galleria Honkaharjussa 31.3. asti.

Virta-opiston kuvataiteen kevätnäyttely Oivallus kulttuuritalo Virran Käytävägalleriassa 29.3 asti ja käsityökoulun kevätnäyttely Tainiotalossa 28.3. asti.

Tarja Kudjoi: Luonnon pieniä palasia -valokuvanäyttely Imatran pääkirjaston ala-aulassa maaliskuun ajan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut