Imatran postimerkkikerholta postimerkki- ja kortti — Aiheina Imatran voimalaitos ja 80-vuotias Kaukopään koulu

Postimerkinpäivää vietetään yhtä aikaa ystävänpäivän kanssa.

Veikko Puska

Ensi keskiviikkona julkaistavan postikortin aiheena on Kaukopään koulu.
Ensi keskiviikkona julkaistavan postikortin aiheena on Kaukopään koulu.

Imatran postimerkkikerho juhlistaa tulevana keskiviikkona vietettävää postimerkinpäivää julkaisemalla 80-vuotista Kaukopään koulua esittävän postikortin ja omakuvamerkin Imatran voimalaitoksesta. Pieni määrä postikortteja painetaan myös voimalaitoksesta.

Postimerkinpäivän järjestävät tänä vuonna Suomen filatelistiliitto ja sen jäsenyhdistykset. Yhdistykset saivat valita tapahtuman ajankohdan väliltä 12.—16. helmikuuta. Aikaisempina vuosina Posti järjesti päivän ja painatti merkkejä sekä kortteja.

Veikko Puska

Postimerkeissä esiintyy Imatran voimalaitos.
Postimerkeissä esiintyy Imatran voimalaitos.

— Posti katsoi tänä vuonna, ettei se enää järjestä näitä päiviä. Mutta kun tapahtuma on filatelisteille tullut tärkeäksi esittäytymispäiväksi, päätti Filatelistiliitto jatkaa perinnettä. Poikkeuksena on, että Postin aikana päivää vietettiin syyskuun lopulla tai lokakuun alussa yleensä Postimerkki- ja kirjamessujen aikana, kertoo Veikko Puska Imatran postimerkkikerhosta.

Imatran postimerkkiyhdistys on myymässä merkkejä ja kortteja Vääräntalon sisäaulassa vastapäätä K-supermarketin kassoja keskiviikkona kello 10—14. Lisäksi Filatelistiliitto jakaa ilmaiseksi pienen määrän uusinta Filatelisti-lehteä.

Uusimmat uutiset