Imatran taidemuseossa avautuu uusi näyttely — Mukana Itämeren alueen taidegrafiikan kovatasoisia ammattilaisia

Puolet näyttelyn taiteilijoista on Suomesta. Näyttelyssä on teoksia kahdeksan eri maan edustajilta. Yhteensä näyttelyyn osallistuu noin 40 taitelijaa, joista suurin osa tulee Puolasta ja Venäjältä.

Santeri Tynkkynen

Baltic Drawing II -näyttelyn ripustus oli käynnissä keskiviikkona. Näyttelyn on koonnut kuvataiteilija Juhani Järvinen (kuvassa).
Baltic Drawing II -näyttelyn ripustus oli käynnissä keskiviikkona. Näyttelyn on koonnut kuvataiteilija Juhani Järvinen (kuvassa).

Imatran taidemuseossa avataan perjantaina Baltic Drawing II -niminen näyttely. Esillä on uutta kuvataidetta Itämeren alueelta. Näyttely on kuvataiteilija Juhani Järvisen kokoama. Ensimmäinen Baltic Drawing -näyttely järjestettiin vuonna 2016. Idea näyttelystä lähti Venäjällä järjestettävästä Kaliningradin biennaali -taidegrafiikkatapahtumasta, jossa Järvinen on toiminut tuomarina.

— Sitä kautta tunnen Itämeren ympäristön keskeiset grafiikan alueen taiteilijat, Järvinen kertoo.

Ensimmäisessä näyttelyssä painopiste oli Järvisen mukaan vahvasti Baltian maiden piirustustaiteessa. Nyt painopiste on siirtynyt Suomen piirustustaiteeseen. Puolet näyttelyn taiteilijoista on Suomesta. Näyttelyssä on kuitenkin teoksia kahdeksan eri maan edustajilta. Yhteensä näyttelyyn osallistuu noin 40 taitelijaa, joista suurin osa tulee Puolasta ja Venäjältä. Taiteilijoita on myös muun muassa Saksasta, Virosta ja Ruotsista. Järvisen mukaan kaikki näyttelyyn osallistuvat ovat kovatasoisia ammattitaiteilijoita. Joukossa on muutamia lahjakkaita nuoria.

— Aika monet ovat eri akatemioiden professoreja. Professoreja tulee Venäjältä, Puolasta ja Suomesta.

Baltic Drawing II -näyttelyn tavoitteena on myös paikata Saimaan ammattikorkeakoulun lopettaman Imatran taidekoulutuksen aiheuttamaa tyhjiötä. Järvinen kertoo, että näyttelyssä on mukana useita Imatralta valmistuneita tai täällä opettaneita taiteilijoita.

Näyttely on avoinna Imatran taidemuseossa 23. elokuuta ja 14. syyskuuta välisenä aikana.

Baltic Drawing II -näyttelyn lisäksi 20. syyskuuta avataan William Dennisuk -näyttely. William Dennisuk on ympäristötaiteesta tunnettu imatralainen kuvataiteilija. Näyttelyssä on esillä veistoksia ja suurikokoisia piirustuksia.

Luetuimmat

Kommentoidut