Svetlana Luninan piirustukset ja Radoslaw Grytan tuoli-installaatio kääntävät katseita Imatran taidemuseon uudessa näyttelyssä

Esillä veistoksia, maalauksia, grafiikkaa ja piirustuksia seitsemältä tekijältä.

Joonas Tapaninen

Jean-Erik Kullberg valitsi näyttelyyn kolme maalausta. —Ne ovat materiaalikokeiluja, joissa leikittelen valon kanssa, Järvi-teoksen (sekatekniikka kankaalle, 2018) vieressä seisova Kullberg kertoo.
Jean-Erik Kullberg valitsi näyttelyyn kolme maalausta. —Ne ovat materiaalikokeiluja, joissa leikittelen valon kanssa, Järvi-teoksen (sekatekniikka kankaalle, 2018) vieressä seisova Kullberg kertoo.

Imatran taidemuseossa avautuu näyttely, johon on koottu töitä Saimaan ammattikorkeakoulun entisiltä ja nykyisiltä kuvataiteen opettajilta. Avajaisia vietetään tänään kello 17—19.

Esillä on töitä seitsemältä tekijältä. He ovat valokuvaaja Päivi Eronen, kuvanveistäjä Radoslaw Gryta, graafikko Reijo Mörö, piirrostaiteilija Svetlana Lunina, taidemaalarit Aura Hakuri ja Jean-Erik Kullberg sekä kuvanveistäjä ja graafikko Juhani Järvinen.

Näyttelyn koonneen Jean-Erik Kullbergin mukaan erilaiset teokset muodostavat sisällöllisesti, värillisesti ja muodollisesti yhtenäisen kokonaisuuden.

— Lähtökohtana oli luoda ryhmänäyttely, jossa on seitsemän näkökulmaa omaan taiteelliseen tekemiseen ja mieltymyksiin. Se, että työt sopivat näin hyvin toistensa pariin, oli ainoastaan lisäbonusta. Olemme lähes kaikki saman aikakauden taiteilijoita, joten aivan täysi yllätys tietyn sisällöllisen näkemyksen toistuminen ei toki ollut, Kullberg kertoo.

Ihanteellinen näyttelytila

Potentiaalisia katseenkiinnittäjiä on monta.

— Huomiota herättävät esimerkiksi Svetlana Luninan äärimmäisen kaunis ja hienovarainen kynän jälki sekä Radoslaw Grytan upea tuoli-installaatio, jolla hän muistelee tiettyä poliittista ajanjaksoa nuoruutensa Puolasta, Kullberg taustoittaa.

Imatran taidemuseon näyttelytila on hänen mielestään ihanteellinen ryhmänäyttelyille.

— Sermit, pylväät ja oviaukot luovat miellyttäviä siirtymähetkiä teoskokonaisuuksien välille niin, että kaikille töille on ikään kuin oma alueensa. Jos kaikki olisi samalla seinällä, kokonaisuuden hallitseminen olisi merkittävästi ongelmallisempaa.

7 tekijää -näyttely Imatran taidemuseossa 19.1.—10.2. Avajaiset tänään kello 17—19.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut