Rautjärven kulttuuriviikko tulee sittenkin, mutta tällä kertaa virtuaalisena – "Ilolla ja jännityksellä odotetaan, millaiseksi viikko muodostuu", sanoo Paula Jääskeläinen

Tuleva kulttuuriviikko sisältää esimerkiksi lasten musisointia, taideteoksia, sotahistoriakohteiden esittelyä ja liikuntaa. Lisäksi toivotaan kuntalaisten innostuvan lähettämään viikon aikana omia videoitaan.

Anssi Kemppinen

Rautjärven kulttuuriviikko on tänä vuonna virtuaalinen. Tässä kuvassa kesän 2017 kulttuuriviikolta Seija Vento ja Kaarina Luukkanen täyttivät olkipatjaa rukiin oljilla Änkilänsalon perinnepäivässä.
Rautjärven kulttuuriviikko on tänä vuonna virtuaalinen. Tässä kuvassa kesän 2017 kulttuuriviikolta Seija Vento ja Kaarina Luukkanen täyttivät olkipatjaa rukiin oljilla Änkilänsalon perinnepäivässä.

Rautjärvellä ei tyydytty kuoppaamaan järjestyksessä 18. kulttuuriviikkoa koronan vuoksi. Elinvoima- ja hankekehittäjä Sini Javanaisen aloitteesta kulttuuriviikko toteutetaan nyt virtuaalisena.

– Päätös asiasta tehtiin varsin nopeasti. Tulossa onkin kotikutoinen kulttuuriviikko, luonnehtii kulttuuriviikon työryhmään kuuluva Paula Jääskeläinen.

Ensi viikolla maanantaista sunnuntaihin rautjärveläinen kulttuuri esittäytyy netissä. Päivittäin julkaistavasta sisällöstä löytyy muun muassa laulu- ja soittoesityksiä, yhteislaulua, korujen kimallusta, liikuntahetkiä ja hyvän mielen kirjallisuutta. Myös Rautjärven eteläpään sotahistoriakohteet ovat esittelyssä videoiden välityksellä.

– Kunnassa annettava taiteen perusopetuskin on esillä. Videoilta nähdään pienten oppilaiden musiikkiesityksiä ja kuvataidetta, Jääskeläinen paljastaa.

Myös kuntalaisten ja muidenkin Rautjärvellä olevien toivotaan osallistuvan viikkoon lähettämällä videoita omista kulttuurituotoksistaan.

– Toivottavasti he innostuvat esittämistämme aiheista. Ilolla ja jännityksellä odotetaan, millaiseksi viikko muodostuu, Jääskeläinen sanoo.

Toiveissa on, että virtuaalista kulttuuriviikkoa vietettäisiin myös yhdessä.

– Ne joilla on netti käytössä älylaitteissaan, voisivat vierailla vaikka vanhemman sukulaisen luona. Niin voitaisiin tutkailla kulttuuriviikon sisältöjä yhdessä, sanoo Jääskeläinen.

Rautjärven virtuaalinen kulttuuriviikko 13.–19. heinäkuuta. Maanantaina avautuva linkki löytyy Rautjärven kunnan nettisivuilta ja kunnan Facebook-sivuilta.

Uusimmat uutiset