Viikonloppuna kävellään mielenterveyden hyväksi ja luomoudutaan jääshown äärellä — Katso tästä tulevien päivien tapahtumat

5a3c17e4-d10e-4a9b-83fe-60cf654e39a3

Valon Vuoksi -kävely järjestetään lauantaina.
Valon Vuoksi -kävely järjestetään lauantaina.

Imatralla tempaistaan historiansa toinen Valon Vuoksi -kävely lauantaina 9. kesäkuuta. Noin 50 kilometrin lenkki lähtee kävelykatu Koskenpartaalta aamulla kello 8 ja saapuu samaan paikkaan illalla kello 20. Kukin osallistuja voi kävellä sellaisen matkan, joka itsestä hyvältä tuntuu. Kävelyä vetää fysioterapeutti Minna Outinen.

Tapahtuma on omatoiminen, joten jokainen huolehtii omista eväistä ja varusteista. Huoltoauto liikkuu päivän mittaan ja on saatavilla tarvittaessa.

Kävely on kunnianosoitus Annelle, Katrille ja Tiinalle, jotka surmattiin Imatran kävelykadulla joulukuussa 2016. Valon Vuoksi -yhdistys perustettiin muistamaan heitä hyväntekeväisyystyön kautta. Yhdistys tukee mielenterveystyötä.

Haastetempauksessa kävelijät voivat pyytää yksityishenkilön tai yhdistyksen kannustajaksi, joka maksaa sovitun summan jokaista käveltyä kilometriä kohti.

Vuoden 2017 kävelyllä kerättiin lähes 2000 euroa. Yhdistys on lahjoittanut varoja muun muassa Mansikkarinteen lapsi- ja nuorisokodille ja tutkimusapurahoihin.

Valon Vuoksi -kävely la 9.6., lähtö Koskenpartaalta klo 8 ja paluu klo 20.

Karoliina Borg

Taikuri Aatu Itkonen esiintyy lauantaina Simpeleellä.
Taikuri Aatu Itkonen esiintyy lauantaina Simpeleellä.

Taikuutta ja ilmapalloeläimiä Simpeleen VPK:lla

Simpeleen VPK juhlii 50-vuotisjuhlaansa lauantaina 9. kesäkuuta. Tapahtumassa esiintyy 17-vuotias taikuri Aatu Itkonen taikashown ja ilmapalloeläinten merkeissä kello 11.

Itkosen ohjelmistoon kuuluvat pallo-, naru-, liina- ja korttitemppujen lisäksi giljotiini- ja illuusiotemppuja. Myös Stand Up -huumori kuuluu Itkosen show-meininkiin.

Koko perheen tapahtumassa voi myös tutustua pikkupaloautoon ja harjoitella elvytystaitoja nukella ja defibrillaattorilla. Paikalla on myös puffetti ja arvontaa.

Simpeleen VPK 50 vuotta — koko perheen tapahtuma Simpeleen paloasemalla la 9.6. klo 10—12.

Mari-Anna Rossi

Imatran jäähalli sonnustautuu sunnuntaina värikkäisiin lavasteisiin.
Imatran jäähalli sonnustautuu sunnuntaina värikkäisiin lavasteisiin.

Luistelijoista kuoriutuu supertähtiä jääshowssa

Imatran Spa Areena täyttyy värikylläisyydestä I'm Astra — Imatra -jääshowssa sunnuntaina 10. kesäkuuta. Capital Area Phoenix ry:n järjestämässä jääshowssa on mukana noin 15 hengen joukko taitavia luistelijoita, joista nuorin on vasta 5-vuotias. Show on osa Capital Area Phoenixin viikon mittaista luisteluleiriä, joka järjestetään Imatralla neljättä kertaa. Jääshow on osa Imatran kaupungin 70-juhlavuoden ohjelmaa.

I'm Astra -jääshow kertoo tarinaa siitä, kuinka talvi ja kylmyys muuttuvat kesäksi ja lämpimäksi.

— Showssa nähdään vuodenaikojen muuttuminen ja huomataan, kuinka kauneutta on myös talvessa ja kylmyydessä. Talvesta voi nauttia, vaikka odotetaankin kesää, kertoo jääshown ohjaaja Hanna Hietala.

Esityksessä nautitaan myös livemusiikista. Mukana ovat Imatra Big Band ja oopperalaulaja Jussi Merikanto.

Jääshown tuottaa Elise Luovula.

— Konseptini idea on se, että jokainen pääsee halutessaan esiintymään huikeassa showssa henkeäsalpaavissa lavasteissa ja elävän orkesterin kanssa kokemuspohjasta huolimatta. Kaikista löytyy sisäinen supertähti, ja leirillä harjoittelemme luistelun lisäksi erityisesti ilmaisua, Luovula selvittää.

I'm Astra — Imatra -jääshow Spa Areenalla su 10.6. klo 15—17.

Katri Ikävalko

Katujuna liikennöi jälleen Imatralla.
Katujuna liikennöi jälleen Imatralla.

Wuoksi-Wille puksuttaa jälleen

Suosittu katujuna Wuoksi-Wille vie niin lapset kuin aikuisetkin mielenkiintoiselle opastetulle kierrokselle Vuoksen ympäri sekä kuljettaa Mansikkalan marketteihin, Imatran Kylpylälle ja venesatamaan. Wuoksi-Wille liikennöi tiistaista sunnuntaihin.

Satamaan Wuoksi-Wille kulkee Mansikkalan Citymarketin, Prisman ja Kylpylän kautta 12. elokuuta asti (ei 22.—25.6.). Katujuna lähtee Imatrankoskelta osoitteesta Torkkelinkatu 1 kahdesti päivässä, kello 10.30 ja 15.30.

Opastetulle Vuoksen reitille lähdetään Imatrankoskelta osoitteesta Torkkelinkatu 1 kolmesti päivässä, kello 12, 14 ja 17. Vuoksen reittiä ajetaan 31. elokuuta asti (ei 22.—24.6. eikä 6.—8.7.).

Wuoksi-Wille -katujunaa operoi Imatran Kyytibussit Oy.

Wuoksi-Willen lippuja saa junasta kaikilla maksuvälineillä. Aikuiset 5 euroa, lapset 3 euroa ja perhelippu 15 euroa.