Imatralaisen Pauli Parkkisen uusin taidenäyttely kumartaa 1800-luvun ja 1900-luvun alun kirjallisuudelle: Kuvitelluissa kirjankansissa poseeraavat niin Edgar Allan Poe kuin Goethekin

Näyttely avautuu tiistaina kulttuuritalo Virran käytävägalleriassa.

Kuva on rajattu Pauli Parkkisen teoksesta Poe, 2019.
Kuva on rajattu Pauli Parkkisen teoksesta Poe, 2019.

Imatralainen kuvataiteilija Pauli Parkkinen sukeltaa uudessa taidenäyttelyssään kirjallisuuden maailmaan.

Joulukuun 3. päivä aukeavassa näyttelyssä nähdään digitaalista grafiikkaa. Esillä on menneiden kirjailijasuuruuksien muotokuvia, joita Parkkinen on tehnyt ikään kuin lempikirjojensa kansiksi.

— Kaikki muotokuvat ovat alun perin nähneet päivänvalon kirjojen kansiksi tarkoitetuissa kuvissa. Parkkinen on tehnyt parin viime vuoden aikana suurehkon määrän omia versioita kirjojen kansiksi. Hän on tehnyt kannet kiinnostaviksi kokemiinsa kirjoihin. Kirjoihin, jotka löytyvät Parkkisen omasta kirjahyllystä, kerrotaan Imatran taidemuseon tiedotteessa.

Nykykirjailijoita on joukossa vähän. Parkkinen kokee juuttuneensa mieltymyksineen 1800-luvulle ja 1900-luvun alkuvuosikymmenille.

Suosikkeja ovat muun muassa Emile Zola, Gustave Flaubert, Guy de Maupassant, Franz Kafka, Virginia Woolf, Emily Dickinson sekä venäläisklassikot Leo Tolstoi ja Fjodor Dostojevski. Kotimaisista kirjailijoista joukkoon kuuluvat Aleksis Kivi sekä Mika Waltari.

Aarteita III -näyttely on esillä käytävägalleriassa 3.12.–28.12.2019.

Näyttelyä täydentää otos kierrätysmateriaaleista "tuunattuja" romukoruveistoksia.

Näyttely on avoinna ma-pe klo 9-19, la klo 10-15 sekä 5.12. klo 9-16 ja 23.12. klo 9-16. Näyttely on suljettu 6.12. sekä 24.12.-26.12.

Luetuimmat