Mikkelin valokuvakeskuksen näyttelyt käynnistyvät ilman avajaisia – Näyttelyiden katsomista koronarajoitukset eivät estä

Vuoden ensimmäisessä näyttelyssä esillä on kolmen kuvaajan mustavalkoisia vedoksia. Helmikuussa isoon saliin ripustetaan muusikko Pave Maijasen näyttely.

Vesa Vuorela

Syksyllä 2015 Mikkelin valokuvakeskuksen toiminnanjohtaja Olli Jaatinen avasi näyttelyn salintäydelle yleisölle. Koronakeväänä 2021 avajaisia ei järjestetä, mutta näyttelyt kannattaa käydä katsomassa.
Syksyllä 2015 Mikkelin valokuvakeskuksen toiminnanjohtaja Olli Jaatinen avasi näyttelyn salintäydelle yleisölle. Koronakeväänä 2021 avajaisia ei järjestetä, mutta näyttelyt kannattaa käydä katsomassa.

Mikkelin valokuvakeskuksen vuoden 2021 kalenteriin on kirjattu seitsemän näyttelykokonaisuutta. Ensimmäinen niistä avautui perjantaina.

Salissa ja aulagalleriassa on esillä Taneli Eskolan Lätäkköhyppy ja muita kuvia -näyttely. Ykkös- ja kakkosgalleriassa Martti Jämsän Pimiön valokuvat -kokonaisuus. Historiallinen Mikkeli -kokoelmasta vuoron saavat Erkki Kakkosen kaupunkikuvat Mikkelistä.

Pitkän linjan valokuvataiteilijan Taneli Eskolan näyttelykuvat ovat mustavalkoisia katukuvia vuosilta 1974–2019, ihmisiä arkiympäristöissään ja kaupunginosia, joita ei enää ole. Kuvat liittyvät Eskolan vuonna 2019 julkaistuun kirjaan Blue Monograph.

Martti Jämsä tekee taidetta pimiössä. Hän käyttää kuvissaan muun muassa kymmeniä vuosia vanhaa, hunnuttunutta valokuvapaperia, johon hän saattaa syöttää lisää valoa. Tulos on enemmän teos kuin vedos.

Länsi-Savon entinen päätoimittaja Erkki Kakkonen (1925–2014) aloitti uransa lehdessä valokuvaajana 1950-luvun alussa. Näyttelyn kuvat ovat 1950–1960 -luvuilta.

Kiinnostavia näyttelyitä

Valokuvakeskuksen näyttelyvuodesta on tulossa vahva ja monipuolinen. Helmikuussa isoon saliin ripustetaan muusikko Pave Maijasen näyttely, kesällä avautuu keskuksen omaa tuotantoa oleva Sydämeni Saimaa -kokonaisuus ja syksyllä esittäytyy muun muassa valokuvataiteilija Henrik Duncker.

Kevään ensimmäiset, klassisia mustavalkoisia valokuvia esittelevät näyttelyt avautuvat ilman sen suurempia seremonioita, vallitsevan koronatilanteen takia. Näyttelyt ovat avoinna 13. helmikuuta saakka tiistaista perjantaihin kello 11–17 ja lauantaisin kello 11–15.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset