Imatralainen kesäperinne, Musiikkia iltapäivisin -sarja käynnistyy tänään Tainionkosken kirkolta, musisoimassa barokkipelimanni, Imatran Inkeri Heini Vesterinen – "Luvassa on rempseää meininkiä", nauraa Vesterinen

Musiikkituokioiden sarja jatkuu elokuun puoliväliin saakka. Tilaisuuksissa esiintyvät paikkakunnan omat muusikot ja kokoonpanot.

Johannes Vesterinen

Heini Vesterinen musisoi ensimmäisessä Musiikkia iltapäivisin -tilaisuudessa.
Heini Vesterinen musisoi ensimmäisessä Musiikkia iltapäivisin -tilaisuudessa.

Imatralainen musiikillinen kesäperinne Musiikkia iltapäivisin saa jatkoa myös tänä kesänä. Ilmaiset, kaikelle kansalle tarkoitetut musiikkihetket käynnistyvät jo kahdeksattatoista kertaa.

– Kuulijoita käy sen verran, että sarjaa kannattaa edelleen jatkaa. Pienimmillään paikalla on ollut kourallinen ihmisiä, enimmillään toista sataa, muistelee Heini Vesterinen.

Vesterinen lanseerasi puolisonsa Johanneksen kanssa kesämusiikkisarjan vuonna 2003, jolloin hän toimi Kolmen ristin kirkon oppaana.

Tänä kesänä musisoidaan tiistaisin Tainionkosken kirkossa ja torstaisin Imatrankosken kirkossa. Iltapäivämusiikit alkavat kello 14 ja kestävät noin puoli tuntia. Musiikkituokioita järjestetään elokuun puoliväliin saakka.

Tilaisuuksissa esiintyy pääasiassa paikkakunnan omia muusikoita ja kokoonpanoja. Tuokioissa kuullaan sekä laulu- että soitinmusiikkia.

Ensimmäinen musiikkituokio on tänään tiistaina 7. heinäkuuta kello 14, jolloin Tainionkosken kirkossa esiintyy barokkipelimanni, Imatran 50. Inkeri Heini Vesterinen viuluineen.

– Esitän barokkimusiikkia sekä suomalaista polskaa 1800-luvun alkupuolelta. Rempseää meininkiä on luvassa, nauraa Vesterinen.

Torstaina Imatrankosken kirkossa esiintyy Imatran seurakunnan kesäkanttori Juho Purontaus. Hän soittaa Bachia.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset