Nostalgiadisco, olutpilkki, Hanna Ekola ja Vuoksen Mieslaulajat —  Valitse viikonlopun menovinkit tästä

Anniina Meuronen

Tapani Ripatti vetää nostalgiadiscoa lauantaina Valtionhotellissa.
Tapani Ripatti vetää nostalgiadiscoa lauantaina Valtionhotellissa.

Hyvä mättö siitä tulee, vakuuttaa Tapani Ripatti.

Legendaarinen radiotoimittaja, juontaja ja tiskijukka saapuu lauantaina Imatralle, sillä Valtionhotelli järjestää silloin nostalgiadiscon.

Ripatti, eli dj Tapsa tuo mukanaan myös pari muuta alan tekijämiestä: Salsa Sinisalon, tiskijukkien Suomenmestarin vuodelta 1983 ja nykyisen Radio Nostalgian juontajan, sekä lappeenrantalaisen dj Hammun, jonka meriitteihin kuuluu muun muassa maan kiertäminen tiskijukkana Hurriganesien mukana vuosina 1978 — 81. Tekniikan hoitaa Hessu Liljanto.

— Tämän porukan kanssa on hemmetin kiva tehdä hommia, kun me tiedetään toisemme jo 1970-luvulta lähtien. Jokainen vetää sellaisen puolen tunnin setin, jottei yleisökään ehdi meihin kyllästyä. Toivottavasti mukaan tulee myös joku paikallinen dj, Ripatti miettii.

Tulee kyllä, nimittäin dj Ina, eli Ina Heino.

— Oi kun ihanaa! Jipii! Jälleennäkemisen toivossa, Ripatti innostuu.

Lauantaina on luvassa etenkin 1970-80 –luvun discoa, muttei uudempiakaan hittejä unohdeta, Ripatti vakuuttaa. Esimerkiksi Haddawayta.

— Varmaan soitetaan Dirlandaat ja Boney M:t, ja aina on joukossa muutamia jotka haluavat tanssia Hassisen konetta. Muuten en osaa sanoa etukäteen, mitä tulen soittamaan. Se riippuu siitä millaista yleisö on, ja mitä se haluaa kuulla.

Kaikki ovat sinkuilta, älppäreiltä ja cd:iltä, niinhän se oli aikoinaankin. — Tapani Ripatti

Mutta yksi on varma. Yksikään kappale ei soi koneelta.

— Kaikki ovat sinkuilta, älppäreiltä ja cd:iltä, niinhän se oli aikoinaankin. Tuon mukanani varmaan yli sata cd:tä ja saman verran älppäreitä, tiskijukka kertoo.

Ja kunto kyllä kestää, vaikka ilta venähtäisi pidemmällekin.

— Keikkailin juuri eräillä 50-vuotissynttäreillä. Välillä livebändi soitti kahdesti viidenkymmenen minuutin setin mutta muuten soitin siellä levyjä kello 17 — 02.30.

Ripatti aloitti dj:nä toimimisen jo 1960 -luvun lopulla, kotikaupungissaan Lahdessa. Hänen taiteilijanimensä oli dj Beaver.

— Lontoossa käydessäni kävin muun muassa legendaarisella Whiskey-A-Go-Go -klubilla, ja kuulin siellä James Brownia ja Rollareita ja kaikkea hyvää meininkiä.

Ripatti hankki Lontoosta kaikenlaisia kovia levyjä. Lahdessa sana niistä levisi, ja tuttu baariväki pyysi häntä soittamaan niitä baareihinsa.

— Se oli minulle ihanteellinen juttu. En osannut soittaa mitään soitinta, mutta diggasin rytmimusaa. Ja kun sitä sai soittaa ihmisille, omasta kopista käsin, niin se oli ujolle pojalle ihan ihanteellinen tilanne.

Myöhemmin Ripatti päätyi myös Levyraadin vakiojäseksi, sekä legendaarisen radio-ohjelma Ocsidin vetäjäksi.

Disco puolestaan syntyi 1970-luvun Amerikassa, ja sikisi soulista ja funkista.

— Ajatus oli, että kun ihmisillä ei ollut rahaa maksaa kalliita konserttilippuja, niin discoon mennessään he voivat olla varmoja että siellä kuulee hyviä esiintyjiä, tuoreimpia ja kuumimpia hittejä.

Lauantain nostalgiadiscoon on 45 vuoden ikäraja. Niitä on järjestetty viime vuosina ympäri maata, ja kaikkialla ne ovat olleet hyvin suosittuja.

Ripattikin kävi viime vuonna tiskijukkana Lappeenrannan vastaavassa tapahtumassa.

— Se oli hieno, mutta Imatralla on varmasti vielä tuhat kertaa parempi meno. Ihmisten on mukava päästä kavereiden kanssa joraamaan niin, ettei kukaan katso että mitä nuo vanhukset täällä tekee.

Nostalgia Disco tour 2019, Imatran Valtionhotelli la 23.3 klo 20.

Olutpilkin taidonnäy tatakavuosilta.
Olutpilkin taidonnäy tatakavuosilta.

Kairaten kaljalle

Mitä siitä tulee, kun yhdistetään humaljuoma ja talvinen jäälläistunta hiljaa itseksensä? No, olutpilkki tietenkin.
Sellainen järjestetään tulevana lauantaina Ruokolahdella. Pilkkimisaika alkaa yhdeltätoista, ja kisakeskus Alppimajalla ryhdytään pistämään jalalla koreasti jo kello 14, kun dj. Pertsa pistää vauhteja tossutansseille. Illalla Lavalle nousee kaksi kovaa, eli Timo Rautiainen ja Jussi Lampi.

Olutpilkki Rasilan rannassa la 23.3 klo.11. Tossutanssit Alppimajassa klo. 14, illalla Timo Rautiainen ja Jussi Lampi.

Vuoksen mieslaulajat konsertoi sunnuntaina Vuoksenniskan koululla.
Vuoksen mieslaulajat konsertoi sunnuntaina Vuoksenniskan koululla.

Kovaa ja komeasti

Aivan kaikki eivät tunne Johann Pippingsköldin nimeä, mutta hän oli merkittävä mies. Hän nimittäin perusti Turkuun Sångsällskapet-mieskuoron vuonna 1819. Tästä teosta alkoi suomalainen mieskuorotoiminta.
Suomalaisen mieskuorolaulun 200-vuotissynttäreiden takia Vuoksen Mieslaulajat konsertoivat Vuoksenniskan koululla sunnuntaina. Mukana on mieskuorokirjallisuuden klassikoita, eli teoksia ainakin Fredrik Paciukselta, Emil Genetziltä, Jean Sibeliukselta, Armas Järnefeltiltä, Selim Palmgrenilta, Toivo Kuulalta ja Leevi Madetojalta. Konsertin johtaa Samuli Saarela.

Vuoksen mieslaulajien juhlakonsertti, su 24.3 klo 15, Vuoksenniskan koulu.

Hanna Ekola tarjoaa esiintyy sunnuntaina Imatrankosken kirkossa.
Hanna Ekola tarjoaa esiintyy sunnuntaina Imatrankosken kirkossa.

Hanna Ekola Imatralla

Tulevana sunnuntaina Imatrankosken kirkossa on tarjolla valoa, voimaa, lohtua ja toivoa, sillä siellä musisoivat laulaja Hanna Ekola ja pianisti-laulaja Virpi Salo.
Ekola julkaisi hiljan uuden levyn, nimeltään Taivaanrakas. Se on jo laulajattaren 13., ja se sisältää 12 laulajan itsensä sanoittamaa laulua luopumisesta, selviytymisestä, kiitoksesta ja toivosta.
Näiden lisäksi konserttiin kuuluu myös tuttuja ja paljon toivottuja lauluja.
Laulujensa lisäksi Ekola on julkaissut 25 ajatelma- ja runoteosta. Hänet on myös palkittu Emma-patsaalla ja Vuoden kiinnostavin kirja -palkinnoilla.

Lauluja valoksi ja voimaksi, Hanna Ekola Imatrankosken kirkossa, su 24.3 klo 18.

Keiju ja Peikko teatterissa

Illusia on pieni keijutyttö. Niin pieni, että hänen nimeäänkin piti lyhentää. Oikeasti sen pitäisi olla Illusioni, ihan kuten hänen isälläänkin. Pessi puolestaan on pieni peikkopoika. Niin pieni, että hänen nimeäänkin piti lyhentää. Oikeasti sen pitäisi olla Pessimisti, ihan kuin hänen isälläänkin.
Eräänä päivänä Illusia sitten karkaa kotoaan sateenkaaren päältä, ja päättää lähteä tutkimaan alapuolella olevaa maailmaa. Siellä hän tapaa Pessin
Tänä lauantaina Yrjö Kokon 75 vuotta sitten ilmestynyt satu herää henkiin Teatteri Imatrassa, nukkejen avulla. Jos lauantaina satua ei ehdi katsomaan, sen näkee myös maanantaina.
Sadun tuo teatteriin Nukketeatteri Sytkyt. Sitä esitetään lauantaina kerran ja maanantaina kahdesti.

Nukketeatteri Sytkyt, Pessi ja Illusia, Teatteri Imatra la 23.3. klo 12, sekä ma 25.3. klo 9.30 ja klo 10.30.

Merkit myyntiin

Minkähän arvoinen tämä kolikko on, joka on lojunut täällä lipaston laatikossa vuosikymmeniä?
Jos asia mietityttää, kolikon voi tuoda lauantaina Imatran Uimahallille. Siellä nimittäin pidetään Kaakkois-Suomen Numismaattisen Kerhon keräilypäivät.
Paikalla on useita myyjiä, ja myytävänä on ainakin vanhoja rahoja, postimerkkejä ja postikortteja, sekä erilaisia keräilyesineitä. Asiantuntijat suorittavat paikan päällä myös esineiden arviointia.

Kaakkois-Suomen Numismaattisen kerhon keräilypäivät, Imatran Uimahalli, la 23.3 klo 10.

Katso lisää menovinkkejä Uuutisvuoksen varkkosivun tapahtumakalenterista

Luetuimmat

Uusimmat uutiset