Vuoksenniskalla avataan kesäkausi, Karelia-salissa kuullaan oopperaa ja lisäksi tapahtuu paljon muuta — Poimi tästä viikonlopun menovinkit!

Viikonloppuna voi suunnata vaikkapa päiväpyöräilylle Lappeenrantaan tai lähteä seuraamaan vauhdikkaita agility-kisoja Vuoksenniskalle.

katja Neuvonen

Kesä saapuu Vuoksenniskalle.
Kesä saapuu Vuoksenniskalle.

Tänään perjantaina kesä toivotetaan virallisesti tervetulleeksi Vuoksenniskalle.

Tapahtuman järjestäjätahon, Vuoksenniskan Seudun Kauppakadut ry:n puheenjohtaja Jani Telkkä avaa tapahtuman Vuoksenniskan OmaSP:n edustalla kello 10, ja heti sen jälkeen Ruokolahden kunnanjohtaja Antti Pätilä pitää avajaispuheen. Puheenvuoroja saavat myös Imatran kaupunginjohtaja Rami Hasu kello 10.30 sekä Imatran Inkeri Soja Murto-Hartikainen kello 10.45.

Avajaisten viihdeosuudesta vastaa taikuri Eetu Lampi, joka pitää taikashown kello 11.

Ilmainen makkaratarjoilu alkaa kello 11.20. Makkaroita on tarjolla 500 ensimmäiselle kynnelle kykenevälle. Alueen yrityksen tarjoavat oheisohjelmaa kello 11.30 alkaen.

Avajaisviikonlopun päättää suuri takakonttikirppis Vuoksenniskan K-supermarketin parkkialueella lauantaina 26. toukokuuta. Kirppis avautuu kello yhdeksältä aamulla.

Vuoksenniskan kesänavaus pe 25.5. Vuoksenniskan OmaSP:n edustalla klo 10 alkaen.

Tuija Pauhu

Natalia Orlova järjestää viikonloppuna Music of Love -tapahtuma Putikonhovissa ja Imatran Karelia-salissa. — Laulan itse Jevgeni Oneginin Tatjanan ihanan osan. Putikonhovi on kuin paikka, josta Pushkin sai inspiraation oopperan pohjalla olevaan novelliin, kertoo Orlova.
Natalia Orlova järjestää viikonloppuna Music of Love -tapahtuma Putikonhovissa ja Imatran Karelia-salissa. — Laulan itse Jevgeni Oneginin Tatjanan ihanan osan. Putikonhovi on kuin paikka, josta Pushkin sai inspiraation oopperan pohjalla olevaan novelliin, kertoo Orlova.

Tarina tunteista ja rakkaudesta

Jevgeni Onegin on Pjotr Tšaikovskin säveltämä ooppera, joka perustuu Aleksandr Puškinin samannimiseen runoteokseen. Jevgeni Oneginin musiikki pitää sisällään useita Tšaikovskin tuotannon kaikkein hienoimpia ja merkittävämpiä sävellyksiä.

Teoksen kantaesitys oli Moskovassa 1879. Nyt tämä romantiikkaa ja dramatiikkaa pursuava ooppera nähdään Imatralla, kun Music of Love Teatteri Pietarista saapuu kulttuuritalo Virran Karelia-salin lavalle. Sama ryhmä esitti Imatralla Verdin Aidan huhtikuussa ja Rimski-Korsakovin Tsaarin morsian -oopperan viime syksynä.

Oopperassa on pianosäestys sekä suomenkielinen tekstitys. Esityskieli on venäjä.

Jevgeni Onegin Kulttuuritalo Virran Karelia-salissa la 26.5. klo 19.

Anne Lind

Agility on vauhdikas ja katsojaystävällinen laji.
Agility on vauhdikas ja katsojaystävällinen laji.

Karvakuonot vauhdissa Vuoksenniskalla

Vuoksenniskan urheilukentällä nähdään vauhtia ja vaarallisia tilanteita 26.–27.5., kun koirat ohjaajineen ottavat mittaa toisistaan virallisten agility-kilpailuiden merkeissä. Lauantaina kisaavat ykkös- ja kakkosluokkalaiset ja sunnuntaina kokeneimmat konkarit, eli kolmosluokkalaiset. Lauantaina nähdään kaikkiaan noin 130 starttia, ja sunnuntaina noin 200. Mukana on koirakoita ympäri Suomea ja myös Venäjältä.

Tapahtuman järjestää Wuoksen Agility Urheilijat, ja kisat tuomaroi Hannele Lummeranta. Vastaavana koetoimitsijana kilpailuissa toimiva Suvi-Tuuli Skyttä kehottaa kaikkia koiraurheilusta kiinnostuneita saapumaan paikalle, sillä kyseessä on hyvinkin katsojaystävällinen laji.

— Agility on vauhdikas, mielenkiintoinen ja mukaansatempaava laji yleisöllekin, sillä tilanteet muuttuvat hetkessä. Kisojen seuraaminen on epäonnistumisten kautta myös hauskaa, Skyttä kuvailee.

Agilitykisoihin on vapaa pääsy. Kisapaikalla toimii buffet sekä lauantaina myös tarvikemyyntipiste.

Viralliset agilitykilpailut Vuoksenniskan urheilukentällä la 26.5. — su 27.5.

Maija Kaibijainen

Kesän ensimmäinen päiväpyöräily suuntautuu Lappeenrannan satamatorille.
Kesän ensimmäinen päiväpyöräily suuntautuu Lappeenrannan satamatorille.

Kypärä päähän ja fillari alle

Imatran Lapinkävijöiden tutuksi tulleet päiväpyöräilyt starttaavat taas lauantaina 26. toukokuuta. Kesän ensimmäinen päiväpyöräily suuntautuu Lappeenrannan satamatorille. 14. heinäkuuta polkaistaan Kemppilän Myllykoskelle, 28. heinäkuuta Saimaan kanavalle ja 11. elokuuta Museotien maisemiin.

Päiväpyöräilyt lähtevät Imatran Urheilutalolta klo 10. Pyöräilykypärä on pyöräretkien pakollinen varuste.

Päiväpyöräily Lappeenrannan Satamatorille la 26.5. Lähtö urheilutalolta klo 10.

Johannes Vesterinen

Konsertissa kuullaan pääasiassa kotimaista gospelmusiikkia.
Konsertissa kuullaan pääasiassa kotimaista gospelmusiikkia.

Gospelkuoro juhlii pyöreitä

Gospelkuoro Akasian perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 20 vuotta. Niinpä kuoro juhlistaa tätä pitämällä keväisen konsertin Tainionkosken kirkossa maanantaina 28. toukokuuta.

Ohjelmassa on lauluja pääasiassa kuoron viime vuosien repertuaarista, eli sekä vanhempaa että uudempaa kuoromusiikkia. Konsertissa kuullaan pääasiassa kotimaista gospelmusiikkia. Teoksia kuullaan muun muassa Pekka Simojoelta, Jaakko Löytyltä ja Petri Laaksoselta.

Kuoroa johtaa Johannes Vesterinen, joka toimii myös pianistina. Laulusolistina on Anuliina Kenttämaa. Lisäksi mukana on säestävä soitinyhtye.

Konsertti alkaa kello 18, ja sinne on vapaa pääsy. Konsertin jälkeen tarjoillaan kakkukahvit kirkon takasalissa.

Gospelkuoro Akasian juhlakonsertti Tainionkosken kirkossa maanantaina 28. toukokuuta kello 18.

Katso lisää menovinkkejä Uutisvuoksen menokalenterista www.uutisvuoksi.fi/tapahtumat. Voit lisätä kalenteriin myös oman tapahtumasi, jos se vielä listalta puuttuu.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut