Näyttelykausi alkaa vahvasti — tammikuussa Imatralla nähdään muun muassa omakuvia, veistoksia ja ammatti-korkeakoulussa vaikuttaneiden taiteilijoiden yhteisnäyttely

Käytävägalleriassa on esillä Jari Koskimäen veistoksia. Kuvassa vasemmalla lasinpuhallustyö Sininen. Heidi Suikkasen teos Öljytankki on puolestaan esillä Taidekeskus Krimillä avautuneessa näyttelyssä.
Käytävägalleriassa on esillä Jari Koskimäen veistoksia. Kuvassa vasemmalla lasinpuhallustyö Sininen. Heidi Suikkasen teos Öljytankki on puolestaan esillä Taidekeskus Krimillä avautuneessa näyttelyssä.

Taidekeskus Krimin näyttelykauden avaa Heidi ja Saimi Suikkasen taidenäyttely. Suikkaset ovat taidekeskuksen omaa väkeä, Saimaan ammattikorkeakulun kasvatteja ja molemmat lähialueelta kotoisin.
Jotain uutta -näyttelyyn taiteilijat ovat tuoneet esille vuoden aikana valmistuneita piirustuksia ja maalauksia.

Heidi Suikkasen teokset kuvaavat arkipäiväisiä objekteja naivistisella ja surrealistisella otteella. Hänen piirroksilleen tyypillisiä ovat eloisa viiva ja lukuisat yksityiskohdat. Tällä hetkellä Heidi Suikkanen tekee opinnäytetyötään.
Saimi Suikkaselta on puolestaan esillä maistiainen teossarjasta Omakuvia kotona. Teoksissa käsitellään omakuvaamisen kulttuuria, niin nykyajan some-käyttäytymisen kuin taidehistoriallisen muotokuvaamisen kautta. Saimi Suikkanen valmistui kuvataiteilijaksi keväällä 2017.

Seitsemän tekijää taidemuseolla

Imatran taidemuseolla avautuu tammikuun 19. päivä seitsemän taiteilijan yhteisnäyttely. Imatralaisen kuvataiteilijan Jean-Erik Kullbergin koolle kutsumassa näyttelyssä on esillä teoksia taiteilijoilta, jotka opettavat tai ovat opettaneet kuvataiteita Saimaan ammattikorkeakoulussa.

Kullbergin lisäksi näyttelyyn osallistuvat Juhani Järvinen, Radoslaw Gryta, Päivi Eronen, Reijo Mörö, Aura Hakuri ja Svetlana Lunina.
Näyttely koostuu muun muassa maalauksista, veistoksista, reliefeistä, akvarelleista, grafiikasta ja valokuvateoksista.

Veistoksia ja paleo-taidetta

Kulttuuritalo Virran käytävägalleriassa on tammikuun ajan esillä Jari Koskimäen veistoksia.
Teosten materiaaleina on käytetty metallia, pisakoivua ja keramiikkaa. Näyttelyssä on mukana myös lasinpuhallustöitä. Teoksia on yhdeksän, ja ne ovat valmistuneet vuosina 2011—2016.
Imatralla asuva Koskimäki valmistui kuvataiteilijaksi (ylempi AMK) Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2013.

Taidebunkkerissa avautuu Olga Novolan Paleoart- näyttely, joka käsittelee muinaisten eläinten elämäntapoja ja käytäytymistä. Suurin osa teoksista pohjautuu viimeaikaisiin tutkimuksiin.
Kuvataitelija ja kuvanveistäjä Olga Novola on vastavalmistunut Taideyliopiston kuvataideakatemiasta syksyllä 2017.

TAMMIKUUN NÄYTTELYITÄ

Imatran kaupunginmuseo
Kaukopäästä Kuituun — Ylä-Vuoksen teollisuuden vaiheita jatkaa 8.12. saakka.

Imatran taidemuseo
Ville Mäkikoskelan ja Pertti Kekaraisen näyttely Paikoissa ja tiloja jatkaa 13.1. saakka.
7 tekijää 19.1.—10.2.

Kulttuuritalo Virran käytävägalleria
Jari Koskimäen veistoksia 27.1. saakka.

Galleria Krimi
Taidenäyttely Suikkaset: Jotain uutta 6.—28.1.

Taidebunkkeri
Olga Novolan Paleoart -näyttely 10.—31.1.

Rautjärven pääkirjasto
Kirsti-salissa Jouni Neuvosen luontokuvia 29.1. saakka.
Vitriineissä Marja Hinkkanen näyttely Säästölippaita.

Luetuimmat

Kommentoidut