Luvassa juurihoitoa ja pikkujoulukaudella tinder-treffien suma – Teatteri Imatra tarjosi maistiaisia syksyn ja talven ohjelmistosta

Pekka Rädyllä alkaa viimeinen syksy Teatteri Imatrassa. Juurihoidossa Rädyllä on viisi eri roolia.

Jarmo Hämäläinen

Kari Kinnari (vas.) ja Marko Kurikka etsivät juurihoidossa juuriaan ja perhettään.
Kari Kinnari (vas.) ja Marko Kurikka etsivät juurihoidossa juuriaan ja perhettään.

Kotimaisuus ja komedia korostuvat Teatteri Imatran syksyn ohjelmistossa. Tämä kävi selväksi teatterin syyskauden avajaisissa torstaina.

Syyskuun sateisesta illasta huolimatta teatterin suuren näyttämö katsomo täyttyi hyvin, kun teatterinjohtaja Timo Rissanen haastatteli syksyn ja kevätkauden näytelmien tekijöitä.

Isot odotukset on tänä syksynä ladattu Miika Nousiaisen kirjoittamaan Juurihoitoon ja pikkujoulukauden treffikomedia Love Me Tinderiin.

Naurua kyynelten lomassa

Juurihoidon ensimmäisen kotimaisen näyttämöesityksen teki Kansallisteatteri vuonna 2016. Sen jälkeen näytelmää on versioitu monen teatterin lavoilla.

Vaikka kyse onkin komediasta, on näytelmässä myös surullisia sävyjä, naurua kyynelten lomassa.

Viimeistä syksyä Imatralla näyttelevä Pekka Räty kertoo, että hänellä on näytelmässä viisi eri roolia.

— Näytelmän viimeisessä roolissa esitän syöpään kuolevaa mummoa, joka kertoo lapsilleen kuinka asiat oikeasti menivät. Oma äitini kuoli syöpään ja näyttelen siis viimeisessä roolissa ennen eläkkeelle lähtöä äitiäni, Räty hämmästelee.

Yhdessä juurihoidon päärooleista esiintyvät Kari Kinnari on myös löytänyt näytelmästä yhtäläisyyksiä omaan elämäänsä.

Jutun juonihan on se, että hammaslääkäriin menevä mies huomaa lääkärin olevan hänelle ennestään tuntematon veli. Yhdessä veljekset lähtevät etsimään muuta perhettä pitkin maailmaa.

— Tapasin vasta pari vuotta sitten ensimmäistä kertaa enoni, joka oli jo kaksivuotiaana viety Ruotsiin sotalapseksi. Hän ei puhunut sanaakaan Suomea, eikä ollut aiemmin halunnut ottaa yhteyttä sukulaisiinsa Suomessa, Kinnari kertoo.

Juurihoidon ensi-ilta on 28. syyskuuta ja ensi-iltaan saapuu kunniavieraaksi näytelmän kirjoittaja Miika Nousiainen.

Jarmo Hämäläinen

Ulla-Maija Järnstedtillä on pikkujoulukauden Love Me Tinder-näytelmässä parikymmentä roolia. Näytelmän vieraileva ohjaaja Misa Palander (oik.) kertoo, että lavalla nähdään pari sataa tinder-treffeille pyrkivää hahmoa.
Ulla-Maija Järnstedtillä on pikkujoulukauden Love Me Tinder-näytelmässä parikymmentä roolia. Näytelmän vieraileva ohjaaja Misa Palander (oik.) kertoo, että lavalla nähdään pari sataa tinder-treffeille pyrkivää hahmoa.

Tinder-treffejä myös vanhainkodissa

Pikkujoulukaudella Teatteri Imatra marssittaa lavalle tinder-treffeillä hersyttelevän kotimaisen komedian Love Me Tinder.

Minna Koskelan, Petja Lähteen ja Satu Rasilan komediassa rakkauden jumala Amor kärsii burn outista ja työttömyys uhkaa, kun tilalle on tullut treffipalvelu Tinder.

— Aika paljon minulla on siinä rooleja, olisiko 20, pohtii näyttelijä Ulla-Maija Järnstedt.

Tinder oli Järnstedtille uusi tuttavuus seuranhankinnassa, mutta näytelmän harjoitusten myötä se on tullut tutuksi.

Näytelmän vieraileva ohjaaja Misa Palander arvoi, että kaikkiaan näytelmässä lavalla käy noin 200 hahmoa. Ikäjakauma on laaja, treffejä järjestetään myös vanhainkodissa.

— Jos ei tiedä miten tinder toimii, eikä oikein kehtaa kysyä, niin kannattaa tulla katsomaan näytelmä. Sen jälkeen kyllä tietää, Ulla Maija Järnstedt muistuttaa.

Love Me Tinderin ensi-ilta Imatralla on 1.11.

Jarmo Hämäläinen

Pekka Rädyllä on Juurihoidossa viisi roolihahmoa. Joulukuun 10. päivä on Rädyn viimeinen esitys Imatralla.
Pekka Rädyllä on Juurihoidossa viisi roolihahmoa. Joulukuun 10. päivä on Rädyn viimeinen esitys Imatralla.

Honkatukia juhlii  konsertissa

Pikku Hiisi-näyttämöllä jo syyskautensa Mauri ja mini-isoveli -näytelmässä aloittanut Aki Honkatukia urakoi myös Juurihoidossa ja Love Me Tinderissä.

Lokakuun 26. päivänä Honkatukia täyttää pyöreitä vuosia eli 50, mutta ei malta pitää vapaapäivää.

— Työehtosopimuksen mukaan vapaapäivän saisi, mutta päätimme pitää täällä teatterissa silloin konsertin. Bändinä on mukana Syvänmeren sukeltajat, Honkatukia kertoo

Luvassa on makupaloja Teatteri Imatran musiikkinäytelmistä. On Baddingiä, Elvistä, Irwiniä, Juicea ja solistin muita suosikkeja.

Konsertti myytiin loppuun jo elokuussa, mutta uutta konserttiakin laulaja harkitsee.

— Olisiko silloin hyvä aika, kun tulee 60 vuotta täyteen? Honkatukia puntaroi.

Viidakkokirja on kevään suuri produktio

Teatteri Imatran kevätkauden suuri produktio on Viidakkokirjan pohjoismainen kantaesitys teatterin lavalla.

Hiljattain Lontoossa vieraillut teatterinjohtaja Timo Rissanen tapasi matkallaan Viidakkokirjan musiikin säveltäjän BB Cooperin, jolle hän esitti kutsun Imatran ensi-iltaan.

Viidakkokirjan pääroolissa näyttelee Teatteri Imatran uusi näyttelijä Antti Laine.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut