Imatran taidemuseolle tuli kiinalaisesta ystävyyskaupungista 30 maalausta lentorahtina, rullattuina

Suunnitteilla on myös imatralaistaiteen vieminen Jiaxingiin. Käytävägalleriassa näytillä rautjärveläistaiteilijoiden töitä, Rajapatsaan kirjastossa Tapani Tolvasen luontokuvia.

Imatran taidemuseo

Kiinalaistyöt ovat värikkäitä.
Kiinalaistyöt ovat värikkäitä.

Imatran taidemuseo

Työnteko on keskeinen teema.
Työnteko on keskeinen teema.

Imatran taidemuseolla on esillä kaukaa tulleita naivistisia maalauksia. 30 työtä 19 tekijältä. Ne ovat peräisin Imatran kiinalaisen ystävyyskaupungin Jiaxingin yhdestä kaupunginosasta, Xiuzhousta.

Työt tulivat Imatralle lentorahtina.

— Kankaat oli rullattu, joten ne eivät vieneet paljon tilaa. Kehystimme teokset taustapahvin päälle ja laitoimme lasin ja kehyksen, kertoo intendentti Eero Laajo Imatran taidemuseosta.

Teokset ovat kansanomaisia maalauksia, monet aiheiltaan työntekoon liittyviä. Niissä on kuvattu kiinalaista maaseutua, maanviljelystä, alueen vesiteitä ja paikallista kulttuuria.

Jatkossa Xiuzhoussa saatetaan nähdä imatralaisia teoksia.

— Sellainen ajatus on, että meidän paikallisten taiteilijoidemme töitä pääsee jatkossa Xiuzhoussa sijaitsevaan isoon taidemuseoon näytille. Aikataulusta ei vielä ole tietoa, kertoo yhteysjohtaja Tea Laitimo Imatran kaupungilta.

Marjaana Tykkyläisen lisko.
Marjaana Tykkyläisen lisko.
Sanna Pajarin maalauksissa esiintyvät eläimet.
Sanna Pajarin maalauksissa esiintyvät eläimet.

Käytävägalleriassa rautjärveläistaiteilijoiden töitä

Kulttuuritalo Virran käytävägalleriassa on kesäkuun ajan esillä kolmen rautjärveläistaiteilijan yhteisnäyttely. Marjaana Tykkyläiseltä, Sanna Pajarilta ja Teppo Nygreniltä on esillä yhteensä 26 teosta.

Niissä esiintyvät eläimet ja luonto, eri tavoin työstettyinä. Nygreniltä on näyttelyssä metallitöitä, Tykkyläiseltä esimerkiksi keramiikkaa ja Pajarilta maalauksia.

Tykkyläinen uskoo, että teokset löytävät hyvin katsojia.

— Aiemmat näyttelyt samassa paikassa ovat kiinnostaneet ihmisiä. Paikka on älyttömän hyvä, kehuu Tykkyläinen.

Teppo Nygrenin korutaidetta.
Teppo Nygrenin korutaidetta.

Rajapatsaan kirjastossa kesäisiä luontovalokuvia

Rajapatsaan kirjastossa taas kukkii kesä. Siellä on esillä imatralaisen valokuvaajan Tapani Tolvasen valokuvia. Niissä esiintyvät kesäkukat ja pienet hyönteiset kasvien lehdillä.

Tolvasen mukaan näyttelyssä on esillä kahdeksan kuvaa.

Tolvasen kuvien ystävillä on jotain mitä odottaa kesän jälkeenkin — tulevana syksynä kulttuuritalo Virrassa on Tolvasen näyttely Imatran eri kaupunginosista kuvattuna öiseen aikaan.

— Ne kuvat ovat minusta hienoja, sanoo kuvaaja itse.

Rautjärveläistaiteiljoiden yhteisnäyttely kulttuuritalo Virran käytävägalleriassa 30.6. asti Virran aukioloaikoina.

Kuvataidetta Kiinasta esillä Imatran taidemuseossa 5.7. asti ma—to kello 9—19, pe kello 9—16, juhannuksen aatonaattona 20.6. kello 9—16 ja 21.6. suljettu.

Kesä kukkii -valokuvanäyttely Rajapatsaan kirjastossa kirjaston aukioloaikoina sekä omatoimiaikana 30.6. saakka.

Luetuimmat