Big band -keikkoja, vanhoja autoja ja Kollaus Miettilässä — Valitse viikonlopun menovinkit tästä

Joonas Laine

Big Band -musiikki soi vielä perjantain ja lauantain.
Big Band -musiikki soi vielä perjantain ja lauantain.

Koskenpartaalla, Valtsussa ja Kuohussa soi

Viikonloppuna Koskenpartaalla, Bar & cafe Kuohussa sekä Valtionhotellilla soi vielä Imatra Big band campin keikkaputken loppuhuipennus.

Perjantaina Koskenpartaalla on luvassa peräti neljä keikkaa.

Kello 13 siellä esiintyvät Imatra Big Band & Mikael Konttinen. Sitten on muutaman tunnin tauko, ja viidestä eteenpäin luvassa onkin soitantoa melkein koko illaksi.

Viideltä lavalle nousee Vuoksi Big Band, kuudelta Roast Burn Big Band ja kahdeksasta lähtien rytmistä menoa tarjoilee Funk U2.

Sen jälkeen meno siirtyy Kuohun puolelle. Siellä aloittelee yhdeksältä Peela -niminen orkesteri, ja ilta jatkuu jamien merkeissä.

Lauantaina soitto alkaa Koskenpartaalla kello 13, Big band campin tahdissa. Kello 18.30 lähtien Valtionhotellilla soittaa Michael Abene Quintet. Soitot päättää kello 20 Koskenpartaalla musisoiva Tri Cohiba.

Big band -konsertit pe 28 ja la 29.6, Koskenparras, Bar & cafe ja Valtionhotelli

Mikko Hannula

Suur-Saimaan ympäriajon osallistujakomeutta vuodelta 2014: vuoden 1963 Porsche 356.
Suur-Saimaan ympäriajon osallistujakomeutta vuodelta 2014: vuoden 1963 Porsche 356.

Kromin kiiltoa ja autoilun huumaa

Tänä viikonloppuna tapahtuu jälleen Suur-Saimaan Ympäriajo, eli luvassa on pitkä liuta komeita vanhoja autoja. Ne ajavat tapahtuman nimen mukaisesti ympäri Saimaata.

Autot lähtevät liikkeelle Mikkelistä, lauantaiaamuna 29.6. Aikataulun mukaan ne saapuvat Puumalaan kymmenen hujakoilla. Sieltä letkan ensimmäiset autot tulevat Ruokolahdelle jo ennen yhtätoista ja viimeiset 16.30 tienoilla. Autojen seuraava pysäkki on Etelä-Karjalan automuseo Imatralla, ja sen jälkeen kisan lauantai-ilta päättyy Imatran kylpylälle. Vanhoja autoja aletaan odotella sinne jo ennen yhtä iltapäivällä. Sunnuntaina autot lähtevät toisen kisapäivän reitilleen kello 8.30 lähtien Imatran ABC:n parkkipaikalta. Sieltä ne ajavat Joutsenoon, Lappeenrantaan, Savitaipaleelle, Suomenniemelle, Mäntyharjulle, Ristiinaan ja takaisin Mikkeliin. Palkintojen jako on Mikkelin torilla noin kello 17.15.

Suur-Saimaan ympäriajo la-su 29. — 30.6.

ANU PAKARINEN

Miettilän kollaus järjestetään jo kuudennen kerran. Arkistokuva vuodelta 2015.
Miettilän kollaus järjestetään jo kuudennen kerran. Arkistokuva vuodelta 2015.

Arja Koriseva Miettilä Kollauksen tähtenä

Lauantaina järjestettävää historian kuudetta Miettilän Kollausta tähdittää nimekkäin esiintyjä koskaan: yksi koko maan tunnetuimmista ja rakastetuimmista esiintyjistä, Arja Koriseva.

Hänen keikkansa sattuu muutenkin hyvään saumaan, sillä Koriseva viettää parhaillaan 30-vuotistaiteilijajuhlaansa. Sillä totta se on: hänet valittiin Tangokuningattareksi vuonna 1989.

Seuraavan kerran Koriseva nähdään näillä kulmilla syyskuun lopulla, kun hänen kiertueensa rantautuu Lappeenranta-saliin.

Koriseva bongattiin keikalle hyvän onnen kautta.

— Ville Kuusisto, jolla on paljon musiikkipuolen yhteyksiä kysyi häntä. Sattui niin että Korisevalla ja hänen orkesterillaan oli tämä kyseinen iltapäivä vapaana, kertoo yksi Kollauksen järjestäjistä, Pentti Joronen.

Nyt Joronen vain toivoo, että sää pysyisi hyvänä. Miettilän esiintymislava on katettu, lisäksi paikalla on kaksi isoa telttaa joihin mahtuu mukavasti väkeä. Mutta silti. Kaikkein paras keli olisi poutainen, muttei liian lämmin.

Tapahtumassa esiintyvät lisäksi taikuri Eetu Lampi — joka on ollut mukana käytännössä kaikissa Kollaustapahtumissa — sekä Kollaus-kvartetti.

Lisäksi tämänvuotisessa tapahtumassa on tarjolla ampumahiihtoa imatralaisen nousevan kyvyn, eli Venla Lehtosen esittelemänä. Tapahtumassa on mahdollisuus päästä kokeilemaan myös ampumahiihtäjien laseraseita.

Mukana menossa on myös Saimaa Karting, joka valottaa kartingin ja sen ajokaluston ihmeellistä maailmaa, sekä Pertti Hyvärinen, joka puolestaan kertoo harrastearkeologiasta ja metallinetsinnästä. Perinteiseen tapaan esillä on myös rajavartiolaitoksen toimintaa sekä reserviläistoimintaa.

Tapahtumassa on paljon tekemistä myös lapsille. Ihan pienet voivat päästä vaikka koiravaljakon kyytiin, vähän isommat pitävät varmasti pomppulinnasta. Tarjolla on myös aarteenetsintää ja uutuutena puhallusputkiammuntaa.Nälän kurnintaa rauhoittamassa paikalla on ainakin makkaraa, tykkirokkaa ja piirakoita. Sekä nokipannukahvia, vesirinkeleitä ja pullaa. Ja tietenkin mehua ja jätskiä.

Pääsymaksulla pääsee myös Kollaa- ja Simo Häyhä -museoon. Paikan päällä olevat oppaat kertovat siellä esimerkiksi Häyhän elämävaiheista ja Kollaan taistelusta.

Tapahtuman järjestävät Miettilän Nuorisoseura, Rautjärven Reserviupseerikerho sekä Rautjärven Reserviläiset.

Miettilä Kollaus la 29.6. klo 10 — 16. Miettiläntie 1341, Rautjärvi. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

The Regents soittaa Jänhiälän lavalla.
The Regents soittaa Jänhiälän lavalla.

Rautalankaa Jänhiälässä,

Ruokolahdella tanssitaan

Imatralainen, pitkän linjan yhtyeen rajan saavuttanut The Regents musisoi tänä lauantaina Jänhiälän lavalla Joutsenossa. Rautalankayhtye näki päivänvalon jo vuonna 1986, kun kaikki sen soittajat olivat vielä teinipoikia.

Lauantaina Ruokolahdella järjestetään tanssit Laamalan talossa. Kauniiseen järvimaisemaan 1930-luvun alkupuolella rakennetussa talossa järjestettäville tansseille antaa tahteja Laamalan omana tangotähtenä pidetty Markku Räsänen. Tämä keikka toimii myös lähtölaukauksena hänen 50-vuotisjuhlakiertueelleen. Myös talokahvila on auki tapahtuman ajan.

The Regents Jänhiälän lavalla, la 29.6 klo 20.

Markku Räsänen la 29.6, Laamalan talo, Lapinjärventie 16. Tapahtuma alkaa klo 19.30.

Ritikanrannan ovet aukeavat taas

Nyt on koittanut jälleen se aika, jolloin kesäretket voivat suuntautua kohti Teollisuustyöväen asuntomuseota Ritikanrannassa.

5540266.jpg

Museon ovet aukesivat tiistaina 25.6 ja ovat auki tasan kaksi kuukautta, sunnuntaihin 25. elokuuta saakka. Patsi maanantaisin. Museoiden tapaan tämäkin on silloin suljettu.

Teollisuustyöväen asuntomuseossa pääsee näkemään esimerkkiä siitä, kuinka teollisuustyöväki aikanaan Imatralla asui, 1890-luvulta alkaen 1960-luvulle saakka. Museoon kuuluu asuinrakennus, sekä sauna-leivintuparakennus.

Teollisuustyöväen asuntomuseo 25.8. saakka, ti — su klo 11 — 17, ma suljettu. Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Katso lisää tapahtumia Uuutivuoksen verkkolehden tapahtumavinkeistä

Juttua muokattu 28.6. klo 10.19: Poistettu virheellinen tieto. Alunperin jutussa kerrottiin, että Teemu Roiviainen tanssittaa Energia-yhtyeensä kanssa Ruokolahden lavalla Paavolassa. Kyseinen lava ei kuitenkaan oikeasti sijaitse meidän Ruokolahdella, vaan Siikajoella.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset